Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Groep 6 wint dagje Blijdorp met mooi verhaal

DORDRECHT -De kinderen van groep 6 van KBS Het Avontuur in Sterrenburg zijn dinsdag verrast door Jeroen van Bibliotheek Aanzet. Bij een verhalenwedstrijd, waarbij een verhaal geschreven moest worden dat je aan je lievelingsdier kon voorlezen, hebben zij de eerste prijs gewonnen. Zij mogen met de hele klas een dag naar Blijdorp. Die prijs viel duidelijk in de smaak.

112-nieuws

Halve zijgevel komt naar beneden

DORDRECHT – Bij een woning aan de Waterman in Sterrenburg is vanmiddag door nog onbekende oorzaak de halve zijgevel naar beneden komen vallen. Niemand werd geraakt door de flinke berg vallende stenen.

Actueel

Hoge kosten en gebrek aan perspectief dwingen Bakkerij Korteweg tot sluiting

DORDRECHT – Bakkerij Kortweg, sinds 1934 gevestigd aan de Damstraat 2 in Dubbeldam, stopt haar activiteiten in het voorjaar van 2024. Het familiebedrijf ziet in de nabije toekomst te weinig perspectief voor verbetering van haar bedrijfsvoering. “Het lukt ons niet het tij te keren en onze onderneming weer winstgevend te krijgen,” aldus Dirkjan Korteweg. “Met ontzettend veel pijn in ons hart moeten wij u helaas berichten dat wij ons mooie familiebedrijf in 2024 zullen moeten beëindigen.” (Archieffoto: Stolk Fotografie).

Actueel

Vakbonden in actie voor medewerkers woningcorporaties Dordrecht

DORDRECHT – Vakbonden FNV, CNV en De Unie hielden dinsdag een cao-bijeenkomst tegenover het kantoor van woningcorporatie Trivire in Sterrenbrug. Hier werden werknemers van Trivire, Rhiant, Tablis Wonen, Woonkracht10 en Woonbron bijgepraat over de acties die de stukgelopen cao-onderhandelingen voor 28.000 medewerkers van woningcorporaties vlot moeten gaan trekken. Eerder organiseerden de bonden ook al in onder meer Groningen, Utrecht en Den Haag vakbondsvergaderingen die tot onderbreking van het werk leidden. “Corporatiemedewerkers lopen qua koopkrachtherstel mijlenver achter bij de rest van Nederland”, aldus Robbim Heins van CNV Vakmensen. Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties, luistert echter niet, volgens de bonden. Die eisen een loonsverhoging van ongeveer 13 procent voor de cao die op 1 januari in moet gaan. Het lijkt erop dat de partijen het hier niet over eens worden en er acties gaan volgen. Hoe die eruit gaan zien, is nog niet bekend. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Illegaal vuurwerk en wietkwekerij aangetroffen in woningen

DORDRECHT – In een benedenwoning aan de Brittenburg in Sterrenburg is deze week een wietkwekerij aangetroffen. Er stonden 174 planten en de stroom werd illegaal afgetapt. Burgemeester Wouter Kolf bepaalde om die reden dat de woning drie maanden dicht moet. Het betreft een koopwoning. De eigenaar woont elders en had de woning verhuurd. In een woning aan het Pearl Buck-erf in Stadspolders werd ook deze week een grote hoeveelheid professioneel (en dus voor een particulier illegaal) vuurwerk in beslag genomen. Aan de bewoners van dit pand is een forse last onder dwangsom van 10.000 euro opgelegd om te voorkomen dat nogmaals een dergelijke gevaarlijke situatie ontstaat in de woning.