Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zorg in coronatijd eenvoudig uitgelegd

Het is belangrijk dat iedereen met gezondheidsklachten contact opneemt met de huisarts of een vaste zorgverlener. Ook in coronatijd. Daarom is er nu Steffie over ‘Zorg nodig in coronatijd?’. Steffie geeft eenvoudige uitleg in beeld, tekst en geluid.

Wat te doen bij klachten of een medisch probleem. Wat als je een afspraak of verwijzing hebt, of als zorg is uitgesteld?  Steffie legt het uit. De module wordt aangeboden in het Nederlands en Engels en binnenkort ook in onder andere talen: Arabisch, Turks en Pools.

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?
Op haar site vertelt Steffie: “Welkom op mijn website. Ik ben Steffie en ik leg moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld stemmen, DigiD, daten, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!”
Bekijk alle onderwerpen waar Steffie meer over kan vertellen.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.

Actueel

Duiven mishandeld in Sterrenburg

In de wijk Sterrenburg zijn recent enkele duiven gevonden waarbij de vleugels en de staart voor een groot deel zijn afgeknipt. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Keplerweg en Halleyweg. Politie roept getuigen op zich te melden.

Actueel

Rietkraag bederft uitzicht: in november pas weer gemaaid

Goed voor de natuur, minder voor het uitzicht. Dat laatste wordt voor bewoners van de Sandenburg de hele lente en zomer bepaald door metershoog riet.