Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zorg in coronatijd eenvoudig uitgelegd

Het is belangrijk dat iedereen met gezondheidsklachten contact opneemt met de huisarts of een vaste zorgverlener. Ook in coronatijd. Daarom is er nu Steffie over ‘Zorg nodig in coronatijd?’. Steffie geeft eenvoudige uitleg in beeld, tekst en geluid.

Wat te doen bij klachten of een medisch probleem. Wat als je een afspraak of verwijzing hebt, of als zorg is uitgesteld?  Steffie legt het uit. De module wordt aangeboden in het Nederlands en Engels en binnenkort ook in onder andere talen: Arabisch, Turks en Pools.

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?
Op haar site vertelt Steffie: “Welkom op mijn website. Ik ben Steffie en ik leg moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld stemmen, DigiD, daten, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!”
Bekijk alle onderwerpen waar Steffie meer over kan vertellen.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Het Spectrum zoekt overnamepartner voor kinderdagverblijf

DORDRECHT – Stichting Het Spectrum gaat op zoek naar een overnamepartner voor haar eigen kinderdagverblijf De Sterretjes. Binnen de ontwikkelplannen voor De Sterrenlanden is geen plaats meer voor kinderopvang, meldt de zorgorganisatie.

Actueel

Automobilist ramt gevel aan Eisingahof

DORDRECHT – Aan de Eisingahof in Sterrenburg is vanmorgen een automobilist tegen de gevel van de berging onder een wooncomplex aangereden. Zowel het gebouw als de auto raakten flink beschadigd. De bestuurder en zijn passagier raakten niet gewond. In het gebouw aanwezige bewoners zijn wel flink geschrokken van het incident. De politie onderzoekt hoe het incident precies heeft kunnen gebeuren, maar houdt het vooralsnog op een gevalletje pure pech. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Fietser aangereden op rotonde in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de rotonde op de Gallileïlaan/Eulerlaan in Sterrenburg is vroeg in de avond een fietser die onderweg voor een bezorgdienst aangereden door een automobilist. De ambulance kwam ter plaatse. Na controle bleek de fietser niet mee te hoeven naar het ziekenhuis.