Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nog meer plannen en ideeën voor het Sterrenburgpark

Z’n dertig Sterrenburgers, ondernemers, medewerkers van gemeente en allerlei organisaties – van fysiotherapeut tot activiteitenbegeleider – kwamen bijeen in het Cultureel Centrum om samen na te denken over nog meer ontwikkelingen en activiteiten in het Sterrenburgpark. Ook de plannen van het bewonersinitiatief de Tuin van Sterrenburg kwamen aan bod.

Met de komst van het Biggetjespark is het gebruik van het park al behoorlijk gegroeid. Steeds meer Sterrenburgers – van jong tot oud – weten het park te vinden om te spelen, te wandelen (ook met rolstoel), te sporten of zomaar lekker te genieten van al het groen. Dat kan nog meer…
De Sterrenburgers Milco Hoffman, Pieter Baanvinger en Bert van de Burgt vertelden over hun plannen en lieten de leuke video daarover zien. Zie ook de informatie in een eerder verschenen artikel. Het streven is 5000 leden te werven in de wijk voor een bewonersvereniging in Sterrenburg.
Inmiddels is het openbare toilet aangelegd. Binnenkort gaat dat open en dan kunnen bezoekers van het park daar gebruik van maken.

Beweegroute en ruimte voor rolstoelen
Samen met Jantje Beton en IVN natuureducatie is er het project Gezonde Buurt. Spelen en sporten in de natuur zijn belangrijk voor iedereen. Er zijn nu ideeën voor een nieuwe buitenruimte voor rolstoelers, aangekleed met bloeiende planten. Ook beweegroutes kunnen helpen om kinderen, ouders en grootouders naar het park te krijgen en te laten bewegen.

Parkfeest
Er is al een (voorlopige) datum voor een groot parkfeest volgende zomer: op 11 juni 2020. Dat feest komt er ook vanwege 800 jaar Dordrecht.

Ook meedoen?
Vrijwilligers die mee willen denken en mee willen werken zijn van harte welkom. Neem dan even contact op met het Buurtwerk, te vinden in het Cultureel Centrum, Dalmeyerplein.

(zie ook de uitnodiging voor deze bijeenkomst)

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.