Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nog meer plannen en ideeën voor het Sterrenburgpark

Z’n dertig Sterrenburgers, ondernemers, medewerkers van gemeente en allerlei organisaties – van fysiotherapeut tot activiteitenbegeleider – kwamen bijeen in het Cultureel Centrum om samen na te denken over nog meer ontwikkelingen en activiteiten in het Sterrenburgpark. Ook de plannen van het bewonersinitiatief de Tuin van Sterrenburg kwamen aan bod.

Met de komst van het Biggetjespark is het gebruik van het park al behoorlijk gegroeid. Steeds meer Sterrenburgers – van jong tot oud – weten het park te vinden om te spelen, te wandelen (ook met rolstoel), te sporten of zomaar lekker te genieten van al het groen. Dat kan nog meer…
De Sterrenburgers Milco Hoffman, Pieter Baanvinger en Bert van de Burgt vertelden over hun plannen en lieten de leuke video daarover zien. Zie ook de informatie in een eerder verschenen artikel. Het streven is 5000 leden te werven in de wijk voor een bewonersvereniging in Sterrenburg.
Inmiddels is het openbare toilet aangelegd. Binnenkort gaat dat open en dan kunnen bezoekers van het park daar gebruik van maken.

Beweegroute en ruimte voor rolstoelen
Samen met Jantje Beton en IVN natuureducatie is er het project Gezonde Buurt. Spelen en sporten in de natuur zijn belangrijk voor iedereen. Er zijn nu ideeën voor een nieuwe buitenruimte voor rolstoelers, aangekleed met bloeiende planten. Ook beweegroutes kunnen helpen om kinderen, ouders en grootouders naar het park te krijgen en te laten bewegen.

Parkfeest
Er is al een (voorlopige) datum voor een groot parkfeest volgende zomer: op 11 juni 2020. Dat feest komt er ook vanwege 800 jaar Dordrecht.

Ook meedoen?
Vrijwilligers die mee willen denken en mee willen werken zijn van harte welkom. Neem dan even contact op met het Buurtwerk, te vinden in het Cultureel Centrum, Dalmeyerplein.

(zie ook de uitnodiging voor deze bijeenkomst)

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.