Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Hoe gaan we verder met het Sterrenburgpark

Afgelopen twee jaar werkten heel veel Sterrenburgers en professionals in de wijk mee. Resultaat: er ligt ‘n prachtige, zeer goed gebruikte nieuwe plek in het Sterrenburgpark: het Biggetjespark, om heerlijk te spelen en te bewegen. Hoe gaan we verder met het park? Dat wordt besproken op dinsdag 5 november 2019.

Samen met iedereen die betrokken was – of vanaf nu wil worden – staan we stil bij die waterrijke, natuurlijke plek. Die heeft het bezoek aan het hele park enorm doen groeien. Het park wordt veel meer gebruikt om te spelen, te wandelen (ook met je rolstoel), de hond uit te laten, andere Sterrenburgers te ontmoeten, te sporten (van calisthenics tot bootcamp) of om zomaar even lekker te genieten van al het groen en het water.

Maar de ontwikkelingen in het park gaan verder. Er komt een openbaar toilet. De Tuin van Sterrenburg werkt aan plannen voor een gezellige plek om even lekker koffie of thee te drinken en aan nog veel meer plannen. De Sterrenlanden denkt mee over betere paden voor wandelaars en rolstoelers, Jantje Beton en IVN zijn nog actief met project ‘Gezonde Buurt’, en…?

Met alle Sterrenburgers (bewoners en ondernemers) en met alle medewerkers van organisaties in de wijk willen we het graag eens hebben over:

  1. Wat vinden jullie van de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark? Er zijn lekker veel positieve reacties.
  2. Welke plannen en ideeën leven er nog bij de Tuin van Sterrenburg? (zie dit eerder verschenen bericht) Dat is een bewonersinitiatief uit de wijk, waarin bewoners en ondernemers samenwerken.
  3. Kunnen we vervolgafspraken maken over hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het park netjes, heel en schoon blijft?
    Welke activiteiten zijn er bijgekomen? Is nog meer gewenst en mogelijk? Wie doet er mee?

Kom je langs?
Je bent welkom op dinsdag 5 november 2019, om 15.30 uur in het Cultureel Centrum, Dalmeyerplein 10.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Brandweermensen dragen mondkapjes uit voorzorg

DORDRECHT – Een ambulance en een ladderwagen van de brandweer werden vrijdagochtend opgeroepen om een bewoner op te halen aan de Toutenburg in Sterrenburg. Uit voorzorg droegen de hulpverleners mondkapjes en speciale handschoenen. Of het daadwerkelijk ging om een met corona besmette patiënt in niet bekend. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Vreemde Toppie Seizoensdag

DORDRECHT – Toppie Dordrecht organiseert donderdag 27 februari weer een Toppie Seizoensdag. Deze keer vinden de activiteiten plaats in en rondom verpleeghuis De Sterrenlanden. Het thema van de dag is Vreemde Dingen.

Actueel

Narcissen kondigen lente al aan

DORDRECHT – Ze zijn er vroeg bij, de narcissen. Onze fotograaf zag ze al enthousiast de lente aankondigen langs de wegen in Sterrenburg en Krispijn. (Foto’s: Thymen Stolk)