Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgerinitiatief Tuin van Sterrenburg

Nieuwe activiteiten in het Sterrenburgpark, (kleinschalige) horeca bij de nieuwe natuurlijke, waterrijke speelplek in het park, een openbaar toilet voor wandelaars en sportievelingen, maar ook  ‘Sterrenburg doet samen’, een buurtcoöperatie van Sterrenburg en het Leerwerkbedrijf ‘Sterrenburg werkt’. Sterrenburgers boden burgemeester Kolff de plannen aan.

De buurtcoöperatie start projecten in de wijk , gericht zijn op het bevorderen van het omzien naar elkaar en het regelen van hulp-en-zorg om de hoek. De nieuwe buurt-assistenten gaan huis-aan-huis aanbellen en zorgen voor nieuwe contacten en hulp.

Dat is het nieuwe burgerinitiatief van bewoners en ondernemers in Sterrenburg. Zij boden hun plannen eind mei aan aan burgemeester Kolff. Sterrenburger en oud-wethouder Bert van de Burgt overhandigde dit burgerinitiatief en lichtte het toe. Dat deed hij samen met diverse bewoners en ondernemers uit Sterrenburg.

Samen optrekken
Diverse partijen trekken al even samen op, om de levendigheid van het Sterrenburgpark te vergroten. Zo gingen zij samen op bezoek in Leiden, waar bewoners zorgden voor een Theehuis en vele activiteiten in hun park. Het idee van de buurtassistenten kwam eerder aan bod tijdens een bijeenkomst in Sterrenburg met vertegenwoordigers van een bewonerscoöperatie in Apeldoorn. Daar is al jaren ervaring met buurtassistenten.
Bovendien dachten tientallen Sterrenburgers mee over het Sterrenburgpark (bewoners, ondernemers, medewerkers van organisatie in de wijk – van school tot welzijn tot gezondheid tot sport tot zorg tot…).

Wij maken Dordt
De initiatiefnemers van de Tuin van Sterrenburg vragen de gemeente ook om financiële steun om dit project van de grond te krijgen. Er is een grote bijdrage van de Sterrenburgse ondernemer achter E-Wheels en anderen, maar er is nog een bedrag nodig.

“Wij maken Dordt samen. Bent u inwoner, ondernemer of op een andere manier actief in Dordrecht? En wilt u bijdragen aan een mooie stad? Wij werken graag met u samen. U kunt hier aan de slag”, zo schrijft de gemeente Dordrecht op de website.
In het nieuwe onderdeel,  www.dordrecht.nl/wijmakendordt, komen drie zaken aan bod, voor iedereen die zelf ook aan de slag wil met zijn of haar straat, buurt, wijk of stad. Je vindt er informatie over wat je kunt doen, als je een goed idee hebt of al een verder uitgewerkt initiatief. Heeft de gemeente dan advies of kun je rekenen op steun?

Op de foto’s het bezoek aan Leiden en de bijeenkomst met de bewonerscoöperatie uit Apeldoorn. Verder enkele afbeeldingen van de bijeenkomsten over het park (als je er op klikt, krijg je een grotere afbeelding).

Bezoek aan Leiden

Bijeenkomst met bewonerscoöperatie Apeldoorn, ZuidDoetSamen

Bijeenkomsten over inrichten Sterrenburgpark

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.