Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgerinitiatief Tuin van Sterrenburg

Nieuwe activiteiten in het Sterrenburgpark, (kleinschalige) horeca bij de nieuwe natuurlijke, waterrijke speelplek in het park, een openbaar toilet voor wandelaars en sportievelingen, maar ook  ‘Sterrenburg doet samen’, een buurtcoöperatie van Sterrenburg en het Leerwerkbedrijf ‘Sterrenburg werkt’. Sterrenburgers boden burgemeester Kolff de plannen aan.

De buurtcoöperatie start projecten in de wijk , gericht zijn op het bevorderen van het omzien naar elkaar en het regelen van hulp-en-zorg om de hoek. De nieuwe buurt-assistenten gaan huis-aan-huis aanbellen en zorgen voor nieuwe contacten en hulp.

Dat is het nieuwe burgerinitiatief van bewoners en ondernemers in Sterrenburg. Zij boden hun plannen eind mei aan aan burgemeester Kolff. Sterrenburger en oud-wethouder Bert van de Burgt overhandigde dit burgerinitiatief en lichtte het toe. Dat deed hij samen met diverse bewoners en ondernemers uit Sterrenburg.

Samen optrekken
Diverse partijen trekken al even samen op, om de levendigheid van het Sterrenburgpark te vergroten. Zo gingen zij samen op bezoek in Leiden, waar bewoners zorgden voor een Theehuis en vele activiteiten in hun park. Het idee van de buurtassistenten kwam eerder aan bod tijdens een bijeenkomst in Sterrenburg met vertegenwoordigers van een bewonerscoöperatie in Apeldoorn. Daar is al jaren ervaring met buurtassistenten.
Bovendien dachten tientallen Sterrenburgers mee over het Sterrenburgpark (bewoners, ondernemers, medewerkers van organisatie in de wijk – van school tot welzijn tot gezondheid tot sport tot zorg tot…).

Wij maken Dordt
De initiatiefnemers van de Tuin van Sterrenburg vragen de gemeente ook om financiële steun om dit project van de grond te krijgen. Er is een grote bijdrage van de Sterrenburgse ondernemer achter E-Wheels en anderen, maar er is nog een bedrag nodig.

“Wij maken Dordt samen. Bent u inwoner, ondernemer of op een andere manier actief in Dordrecht? En wilt u bijdragen aan een mooie stad? Wij werken graag met u samen. U kunt hier aan de slag”, zo schrijft de gemeente Dordrecht op de website.
In het nieuwe onderdeel,  www.dordrecht.nl/wijmakendordt, komen drie zaken aan bod, voor iedereen die zelf ook aan de slag wil met zijn of haar straat, buurt, wijk of stad. Je vindt er informatie over wat je kunt doen, als je een goed idee hebt of al een verder uitgewerkt initiatief. Heeft de gemeente dan advies of kun je rekenen op steun?

Op de foto’s het bezoek aan Leiden en de bijeenkomst met de bewonerscoöperatie uit Apeldoorn. Verder enkele afbeeldingen van de bijeenkomsten over het park (als je er op klikt, krijg je een grotere afbeelding).

Bezoek aan Leiden

Bijeenkomst met bewonerscoöperatie Apeldoorn, ZuidDoetSamen

Bijeenkomsten over inrichten Sterrenburgpark

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lekker spetteren in Sterrenburgpark

DORDRECHT – De nieuwe, natuurlijke speelplek in het Sterrenburgpark is nog niet officieel geopend, maar er wordt nu al heerlijk gespeeld. Het is er dan ook echt weer voor. De speelplek wordt woensdag 3 juli pas officieel geopend met van 14.30 tot 17.00 uur muziek, activiteiten zoals een obstacle run en sportworkshop, en lekkere hapjes. Ook wordt de nieuwe naam van de speelplek onthuld. Alle activiteiten zijn gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd en iedereen is welkom.

Actueel

Politie zet extra mensen in wegens autobranden

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft naar aanleiding van het grote aantal autobranden van dit jaar in overleg met de politie besloten meer opsporingskracht in te zetten door experts in te schakelen en een regionaal flexteam in te zetten.‘Sinds begin dit jaar zijn achttien auto’s uitgebrand. Vooral de afgelopen dagen is het raak met zeven branden kort achter elkaar’. 

Actueel

Opnieuw autobrand in Orionstraat

DORDRECHT – De bewoners van de Orionstraat in Sterrenburg worden er wanhopig en verdrietig van. Vorige week brandde er al een auto uit in hun straat en in de nacht van maandag op dinsdag was het rond half twee weer raak. De brandweer kon niet voorkomen dat ook dit voertuig onherstelbaar beschadigd raakte. Er gaan geluiden op in de buurt om te gaan surveilleren met een burgerwacht. De politie is bezig met onderzoek, ook naar de reeks autobranden die Dordrecht de afgelopen weken teistert.