Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgerinitiatief Tuin van Sterrenburg

Nieuwe activiteiten in het Sterrenburgpark, (kleinschalige) horeca bij de nieuwe natuurlijke, waterrijke speelplek in het park, een openbaar toilet voor wandelaars en sportievelingen, maar ook  ‘Sterrenburg doet samen’, een buurtcoöperatie van Sterrenburg en het Leerwerkbedrijf ‘Sterrenburg werkt’. Sterrenburgers boden burgemeester Kolff de plannen aan.

De buurtcoöperatie start projecten in de wijk , gericht zijn op het bevorderen van het omzien naar elkaar en het regelen van hulp-en-zorg om de hoek. De nieuwe buurt-assistenten gaan huis-aan-huis aanbellen en zorgen voor nieuwe contacten en hulp.

Dat is het nieuwe burgerinitiatief van bewoners en ondernemers in Sterrenburg. Zij boden hun plannen eind mei aan aan burgemeester Kolff. Sterrenburger en oud-wethouder Bert van de Burgt overhandigde dit burgerinitiatief en lichtte het toe. Dat deed hij samen met diverse bewoners en ondernemers uit Sterrenburg.

Samen optrekken
Diverse partijen trekken al even samen op, om de levendigheid van het Sterrenburgpark te vergroten. Zo gingen zij samen op bezoek in Leiden, waar bewoners zorgden voor een Theehuis en vele activiteiten in hun park. Het idee van de buurtassistenten kwam eerder aan bod tijdens een bijeenkomst in Sterrenburg met vertegenwoordigers van een bewonerscoöperatie in Apeldoorn. Daar is al jaren ervaring met buurtassistenten.
Bovendien dachten tientallen Sterrenburgers mee over het Sterrenburgpark (bewoners, ondernemers, medewerkers van organisatie in de wijk – van school tot welzijn tot gezondheid tot sport tot zorg tot…).

Wij maken Dordt
De initiatiefnemers van de Tuin van Sterrenburg vragen de gemeente ook om financiële steun om dit project van de grond te krijgen. Er is een grote bijdrage van de Sterrenburgse ondernemer achter E-Wheels en anderen, maar er is nog een bedrag nodig.

“Wij maken Dordt samen. Bent u inwoner, ondernemer of op een andere manier actief in Dordrecht? En wilt u bijdragen aan een mooie stad? Wij werken graag met u samen. U kunt hier aan de slag”, zo schrijft de gemeente Dordrecht op de website.
In het nieuwe onderdeel,  www.dordrecht.nl/wijmakendordt, komen drie zaken aan bod, voor iedereen die zelf ook aan de slag wil met zijn of haar straat, buurt, wijk of stad. Je vindt er informatie over wat je kunt doen, als je een goed idee hebt of al een verder uitgewerkt initiatief. Heeft de gemeente dan advies of kun je rekenen op steun?

Op de foto’s het bezoek aan Leiden en de bijeenkomst met de bewonerscoöperatie uit Apeldoorn. Verder enkele afbeeldingen van de bijeenkomsten over het park (als je er op klikt, krijg je een grotere afbeelding).

Bezoek aan Leiden

Bijeenkomst met bewonerscoöperatie Apeldoorn, ZuidDoetSamen

Bijeenkomsten over inrichten Sterrenburgpark

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.

Actueel

Meerdere ongelukken binnen enkele uren

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Sterrenburg vonden maandagmiddag twee ongelukken plaats met letsel. Rond kwart voor drie raakte een jongen gewond nadat hij werd aangereden door een auto, hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een ongeluk ter hoogte van de Blaauwweg met de Galileïlaan, daar kwam een bezorger van Domino´s ten val, over zijn verwondingen is niets bekend.(Foto: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO : Verrassing voor jarige Norah Dordrecht

DORDRECHT – Het begon met een leuke oproep via Facebook om Norah op 7 mei allemaal een kaartje te sturen voor haar dertiende verjaardag. Samen met de buren werd er donderdagmiddag voor haar gezongen en kreeg ze cadeaus. Ze heeft ruim twintig verjaardagskaarten gekregen, filmpjes met gelukwensen, cadeaus, geld en bloemen. “Het was mijn mooiste verjaardag”, zei de verraste Norah na afloop tegen haar moeder.( Foto’s en Video: thymen Stolk / privefoto )