Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Woningen bouwen in Gezondheidspark en Wilgenwende

De gemeenteraad stemde in met de bestemmingsplannen voor het Gezondheidspark en Amstelwijck,  en met de herziening van het bestemmingsplan Wilgenwende. Veel nieuwe woningen naast Sterrenburg dus.

Voor het Gezondheidspark ligt er een bouwplan voor 720 woningen en ongeveer 2.000 parkeerplaatsen. Zie ook het eerder verschenen bericht.
In Wilgenwende is ruimte extra voor 99 nieuwe woningen (zie de foto van een aantal maanden geleden).

Albert Schweitzerziekenhuis heeft bezwaar tegen parkeertarieven
Het bestemmingsplan bij het ziekenhuis voorziet ook in de bouw van een parkeergarage tussen het ziekenhuis en de Sportboulevard. Het ziekenhuis gaat in beroep tegen het plan en hoopt daarmee te bereiken dat de gemeente de gevolgde procedure moet herzien. Volgens het ziekenhuis heeft de gemeente hen geen inspraak en participatie geboden bij de totstandkoming van het bestemmingsplan.
Het ziekenhuis is niet tegen de ontwikkeling van het gebied, maar heeft bezwaar tegen de parkeertarieven die al met de ontwikkelaar zijn overeengekomen. In een nieuwe procedure wil het ziekenhuis met de gemeente onder meer de mogelijkheid bespreken van maatwerktarieven, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, tariefgaranties voor de toekomst en het beheer van de parkeervoorziening.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Renovatie en verduurzaming flats Kapteynweg en Sitterstraat van start

DORDRECHT – Aan de Kapteynweg en De Sitterstraat in Sterrenburg is de renovatie van 252 woningen, verdeeld over vier flatgebouwen, officieel gestart. Met deze ingrijpende ‘upgrade’ wil woningcorporatie Trivire de woningen klaar maken voor de toekomst, door ze energiezuiniger en comfortabeler te maken. Bouwend projectontwikkelaar VORM voert de renovatie in opdracht van Trivire uit. Woensdag gaven Trivire, de bewoners, wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid) en VORM het feestelijke startsein voor de renovatie.

Actueel

Leerlingen De Repelaer laten cliënten Nova verhalen beleven

DORDRECHT – De kinderen van basisschool De Repelaer (H3O) en de ‘overburen’ van Nova (Gemiva-SVG Groep) aan de Eddingtonweg in Sterrenburg komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Over en weer is dat zeer leerzaam, vertelt Paul Schellekens, bouwcoördinator op De Repelaer. Dat gold zeker ook voor de Kinderboekenweek-activiteit die vorige week plaatsvond. Lees het hele verhaal in de Dordt Centraal van deze week! Ook online te lezen!

Actueel

Lezersfoto: Prima uitzicht

DORDRECHT – Dit is het uitzicht dat Willy Mahabiersing heeft vanuit de Octant-flat in Sterrenburg. Niet …