Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Woningen bouwen in Gezondheidspark en Wilgenwende

De gemeenteraad stemde in met de bestemmingsplannen voor het Gezondheidspark en Amstelwijck,  en met de herziening van het bestemmingsplan Wilgenwende. Veel nieuwe woningen naast Sterrenburg dus.

Voor het Gezondheidspark ligt er een bouwplan voor 720 woningen en ongeveer 2.000 parkeerplaatsen. Zie ook het eerder verschenen bericht.
In Wilgenwende is ruimte extra voor 99 nieuwe woningen (zie de foto van een aantal maanden geleden).

Albert Schweitzerziekenhuis heeft bezwaar tegen parkeertarieven
Het bestemmingsplan bij het ziekenhuis voorziet ook in de bouw van een parkeergarage tussen het ziekenhuis en de Sportboulevard. Het ziekenhuis gaat in beroep tegen het plan en hoopt daarmee te bereiken dat de gemeente de gevolgde procedure moet herzien. Volgens het ziekenhuis heeft de gemeente hen geen inspraak en participatie geboden bij de totstandkoming van het bestemmingsplan.
Het ziekenhuis is niet tegen de ontwikkeling van het gebied, maar heeft bezwaar tegen de parkeertarieven die al met de ontwikkelaar zijn overeengekomen. In een nieuwe procedure wil het ziekenhuis met de gemeente onder meer de mogelijkheid bespreken van maatwerktarieven, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, tariefgaranties voor de toekomst en het beheer van de parkeervoorziening.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Open huis activiteitencentrum Overweg  

DORDRECHT – Activiteitencentrum Overweg in Dordrecht opent maandag 10 juni van 09.30 tot 11.30 uur zijn deuren voor een open huis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te maken met de activiteiten en faciliteiten die het centrum heeft voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of een verstandelijke beperking. Het centrum is gevestigd aan de Prattenburg 80 in Sterrenburg.

Actueel

Prijs voor vernieuwd winkelcentrum in Sterrenburg

DORDRECHT – De vernieuwing van Full Service Center Sterrenburg, ingediend door eigenaar Wereldhave, Jumbo Foodmarkt Dordrecht, Gemeente Dordrecht en ontwikkelaar NEOO, is door een vakjury uitgeroepen tot beste multifunctionele (centrum)ontwikkeling van 2024.(Archieffoto: Stolk Fotografie)

Actueel

Flinke schade bij aanrijding in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Copernicusweg in Sterrenburg zijn vanmiddag bij de afrit van de N3 twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder die vanaf de N3 kwam en moest stoppen voor de haaientanden zag vermoedelijk de andere auto, bestuurd door een vrouw, over het hoofd. Het gevolg was een flinke klapper. De bestuurster werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide wagens zijn met flinke schade weggetakeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)