Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Woningen bouwen in Gezondheidspark en Wilgenwende

De gemeenteraad stemde in met de bestemmingsplannen voor het Gezondheidspark en Amstelwijck,  en met de herziening van het bestemmingsplan Wilgenwende. Veel nieuwe woningen naast Sterrenburg dus.

Voor het Gezondheidspark ligt er een bouwplan voor 720 woningen en ongeveer 2.000 parkeerplaatsen. Zie ook het eerder verschenen bericht.
In Wilgenwende is ruimte extra voor 99 nieuwe woningen (zie de foto van een aantal maanden geleden).

Albert Schweitzerziekenhuis heeft bezwaar tegen parkeertarieven
Het bestemmingsplan bij het ziekenhuis voorziet ook in de bouw van een parkeergarage tussen het ziekenhuis en de Sportboulevard. Het ziekenhuis gaat in beroep tegen het plan en hoopt daarmee te bereiken dat de gemeente de gevolgde procedure moet herzien. Volgens het ziekenhuis heeft de gemeente hen geen inspraak en participatie geboden bij de totstandkoming van het bestemmingsplan.
Het ziekenhuis is niet tegen de ontwikkeling van het gebied, maar heeft bezwaar tegen de parkeertarieven die al met de ontwikkelaar zijn overeengekomen. In een nieuwe procedure wil het ziekenhuis met de gemeente onder meer de mogelijkheid bespreken van maatwerktarieven, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, tariefgaranties voor de toekomst en het beheer van de parkeervoorziening.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Uitstapjes met de Plusbus al tien jaar populair

DORDRECHT – Op 27 september 2013 maakte een groepje 55-plussers uit Dordrecht het allereerste uitstapje met de Plusbus: het werd een rondrit door Dordrecht. Tien jaar, en heel veel uitstapjes, later bestaat dit vrijwilligersinitiatief nog steeds. Iedere werkdag stappen maximaal zeven Dordtenaren in voor een gezellig ritje in de Plusbus voor een dagje naar het strand, een bezoek aan een mooie stad of museum of een lekkere lunch op een bijzondere locatie. “Het initiatief wordt tien jaar na de start nog steeds zeer gewaardeerd”, constateert coördinator Marianne Blinde. (Foto: Stolk Fotografie).

Actueel

Dali in Krispijn

DORDRECHT – Het lijkt er door de aanwezigheid van vleermuizen op dat een deel van de sloopwoningen in het ‘Witte Dorp’ in Krispijn er nog wel even staat. Positief is dat ze er sinds kort een stuk leuker uitzien dankzij de creatieve uitspattingen van enkele kunstenaars, die op een aantal zijgevels muurschilderingen hebben gemaakt. Eén van hen is Anouk Brand (18) uit Sterrenburg.

Actueel

Wedstrijdje recyclen tijdens E-waste Race

DORDRECHT – De E-waste Race is een wedstrijd tussen tien (basis)scholen in een regio. Ook in deze regio verzamelt een tiental scholen elektronische apparaten met de bedoeling om deze te recyclen of te hergebruiken. De race is van 4 tot en met 28 september. Met de actie zorgen de kinderen er samen met u voor dat er meer wordt gerecycled, waardoor er minder restafval is en er meer grondstoffen worden hergebruikt. Ook basisschool de Repelaer aan de Eddingtonweg in Sterrenburg doet mee. Wilt wil helpen, kan elektrische apparaten/oplaadkabels inleveren bij de school of laten ophalen door deze aan te melden op www.ewasterace.nl. Let op: de elektrische apparatuur mag niet groter dan een magnetron zijn (beeldschermen zijn bijvoorbeeld uitgesloten). De school die het meest inzamelt in de regio wint een leuk schoolreisje. Voorafgaand aan de race krijgen de scholen eerst een inspirerende en interactieve gastles over (het belang van) recycling.