Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Duurzame buurt met 720 woningen

In de zogenoemde Middenzone, het gebied tussen het Albert Schweitzerziekenhuis en de Sportboulevard, komt een grote nieuwe buurt met maar liefst 720 woningen. In het winnende plan is ook veel aandacht voor preventieve gezondheidszorg. Dat past prima bij het ziekenhuis en de sport.

In de nieuwe buurt komen allerlei woningen: van sociale huur, middeldure huur, vrije sector huur tot koopappartementen. Naast de 720 woningen is er ruimte voor bedrijven en parkeren. De bestaande parkeergarage wordt groter.
Wethouder Piet Sleeking: “Als gemeente staan we voor een grote bouwopgave van 4000 woningen. Het gaat niet alleen om aantallen, maar ook om kwaliteit en duurzaamheid. De ontwikkeling van Middenzone Gezondheidspark is een belangrijke stap.”

Goede plek voor wonen
Goede verbindingen (wegennet en openbaar vervoer), het bestaande groen in de omgeving en een aangename groene inrichting van de nieuwe buurt zijn zeker pluspunten. De routes naar de Sportboulevard, het ziekenhuis en de parkeergarage zijn zorgvuldig ontworpen. Er is veel aandacht voor duurzaamheid: van neststenen in de gevels voor vogels en zoogdieren, een buurtkas, zonnepanelen tot elektrische deelauto’s. Er komt ook een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners van de nieuwe woningen.

Het ontwerp is van Rijnboutt (architectuur, stedenbouw, duurzaamheid en meer). De gemeente Dordrecht gunt de bouw aan Ballast Nedam. Op hun website is ook deze video te vinden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Illegaal vuurwerk en wietkwekerij aangetroffen in woningen

DORDRECHT – In een benedenwoning aan de Brittenburg in Sterrenburg is deze week een wietkwekerij aangetroffen. Er stonden 174 planten en de stroom werd illegaal afgetapt. Burgemeester Wouter Kolf bepaalde om die reden dat de woning drie maanden dicht moet. Het betreft een koopwoning. De eigenaar woont elders en had de woning verhuurd. In een woning aan het Pearl Buck-erf in Stadspolders werd ook deze week een grote hoeveelheid professioneel (en dus voor een particulier illegaal) vuurwerk in beslag genomen. Aan de bewoners van dit pand is een forse last onder dwangsom van 10.000 euro opgelegd om te voorkomen dat nogmaals een dergelijke gevaarlijke situatie ontstaat in de woning.

112-nieuws

Forse schade bij aanrijding bestelwagen en tractor

DORDRECHT – Op de Blaauwweg in Sterrenburg is maandagochtend een bestelwagen tegen een stilstaande tractor gereden. Het was een flinke klapper en de materiele schade aan beide voertuigen was groot. Er raakte niemand gewond. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Vakjury beoordeelt bijzondere bomen

DORDRECHT – In Winkelcentrum Sterrenburg staan elf bijzondere bomen, gemaakt door de leerlingen van elf basisscholen uit de wijk, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het winkelcentrum. Een vakjury, bestaande uit wethouder Peter Heijkoop, Willemijn Nobel (Nobel’s Dordrecht) en Wilma Verhoeven (kinderboekenwinkel De Giraf), boog zich vrijdag over de creaties voor een deskundig oordeel. Op 30 november wordt om 16.00 uur de winnaar bekend gemaakt in het winkelcentrum. Dan wordt ook bekend gemaakt op welke boom het publiek het meest heeft gestemd. Een stem uitbrengen kan tot deze datum op sterrenburg.nl, of door de QR-code op de boom te scannen.