Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Werkgroep Sterrenburgpark start 20 december

Afgelopen periode is door velen meegedacht over de aanleg van een natuurlijke, waterrijke plek in het Sterrenburgpark. Een plek om te spelen, te bewegen, te sporten – door alle leeftijden. Bovendien waren er veel ideeën voor verbeteringen in het Sterrenburgpark. Een werkgroep gaat aan de slag met al die ideeën.

Zowel bewoners, ondernemers, als medewerkers van vele organisaties deden mee. We hopen dat iedereen betrokken blijft. Er ligt nu een flinke stapel ideeën, tekeningen en meer. We richten graag een Werkgroep Sterrenburgpark op waarin Sterrenburgers samen zorgen voor een goed ontwerp voor zo’n plek in het park. Er is bovendien nog meer te doen…

Start werkgroep
Op woensdag 20 december 2017 willen we graag zo’n werkgroep van start laten gaan. In een bijeenkomst in Het Theehuis (inloop 16.30 uur, start 17.00 uur) hopen we die werkgroep op te richten en de eerste afspraken te maken. Graag nodigen we je uit. In de bijlage vind je de uitnodiging voor deze bijeenkomst.

Volg het nieuws hier in het Wijknieuws voor Sterrenburg en op www.sterrenburg.buurbook.nl.

(klik op de afbeelding voor een groter formaat – je kunt nog meedoen met de kleurwedstrijd)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.