Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat doet het winkelcentrum tegen verspreiding corona?

“Wij doen er alles aan om de veiligheid in ons winkelcentrum te waarborgen en daarom volgen wij het beleid vanuit het RIVM”, zo is te lezen op de website van Winkelcentrum Sterrenburg. “Om ervoor te zorgen dat je jouw essentiële dagelijkse boodschappen in ons centrum kunt blijven doen, vragen we je aandacht voor de aangepaste maatregelen.”

Op www.sterrenburg.nl is te lezen welke maatregelen dat zijn. Bezoekers van het winkelcentrum merken ook dat er winkels gesloten zijn of dat openingstijden zijn aangepast. Ook informatie daarover is terug te vinden op die website.

Ondernemers-acties
Onder het motto #supportyourlocals (ondersteun je lokale ondernemers) zijn er ook acties van ondernemers in het winkelcentrum “Nu restaurants, cafés en winkels de deuren sluiten als maatregel tegen verspreiding van het coronavirus, denk jij misschien niet meer (culinair) te kunnen genieten met minimale inspanning. Geen nood! Deze ondernemers (de lijst vind je op genoemde website) in winkelcentrum Sterrenburg hebben goede initiatieven opgezet om zo toch nog positiviteit te verspreiden in deze roerige tijd. Kun jij ze mooi een (contactloos) handje helpen, want we doen het samen!”

Steun voor ondernemers
Ook de ondernemers in Sterrenburg kregen de gezamenlijk brief (hier te lezen) van gemeente en ondernemersverenigingen (POBD en DOV). Daarin staat welke steun ondernemers in Dordrecht kunnen krijgen.
Zie ook het artikel daarover.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.

Actueel

Meerdere ongelukken binnen enkele uren

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Sterrenburg vonden maandagmiddag twee ongelukken plaats met letsel. Rond kwart voor drie raakte een jongen gewond nadat hij werd aangereden door een auto, hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een ongeluk ter hoogte van de Blaauwweg met de Galileïlaan, daar kwam een bezorger van Domino´s ten val, over zijn verwondingen is niets bekend.(Foto: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO : Verrassing voor jarige Norah Dordrecht

DORDRECHT – Het begon met een leuke oproep via Facebook om Norah op 7 mei allemaal een kaartje te sturen voor haar dertiende verjaardag. Samen met de buren werd er donderdagmiddag voor haar gezongen en kreeg ze cadeaus. Ze heeft ruim twintig verjaardagskaarten gekregen, filmpjes met gelukwensen, cadeaus, geld en bloemen. “Het was mijn mooiste verjaardag”, zei de verraste Norah na afloop tegen haar moeder.( Foto’s en Video: thymen Stolk / privefoto )