Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Steun voor ondernemers in de stad

In het nieuws op de website van Rijnmond was er eerder al aandacht voor alle creativiteit die ondernemers nodig hebben om deze moeilijke periode goed door te komen. Als je je zaken moet sluiten, kun je ook nog taart verkopen in het winkelcentrum., dacht de eigenaar van Coffeelicious. Gelukkig doet de overheid (landelijk en in Dordrecht) veel om ondernemers te steunen.

Op de website van de gemeente is veel informatie te vinden over de ondersteuning die mogelijk is. Lees daar over bijvoorbeeld de ondersteuning voor ZZP’ers, de betaling van (gemeentelijke) belastingen, werktijdverkorting en nog veel meer.
Onder aan de pagina met informatie van rijk en gemeente, vind je als ondernemer ook de namen en adresgegevens van de gemeentelijke medewerkers van Dordt Onderneemt, bij wie je terecht kunt met vragen.

Op de site van Rijnmond lees je het hele verhaal over de taartverkoop.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.

Actueel

Meerdere ongelukken binnen enkele uren

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Sterrenburg vonden maandagmiddag twee ongelukken plaats met letsel. Rond kwart voor drie raakte een jongen gewond nadat hij werd aangereden door een auto, hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een ongeluk ter hoogte van de Blaauwweg met de Galileïlaan, daar kwam een bezorger van Domino´s ten val, over zijn verwondingen is niets bekend.(Foto: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO : Verrassing voor jarige Norah Dordrecht

DORDRECHT – Het begon met een leuke oproep via Facebook om Norah op 7 mei allemaal een kaartje te sturen voor haar dertiende verjaardag. Samen met de buren werd er donderdagmiddag voor haar gezongen en kreeg ze cadeaus. Ze heeft ruim twintig verjaardagskaarten gekregen, filmpjes met gelukwensen, cadeaus, geld en bloemen. “Het was mijn mooiste verjaardag”, zei de verraste Norah na afloop tegen haar moeder.( Foto’s en Video: thymen Stolk / privefoto )