Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zwemmen tegen kanker – wie helpt Yuna?

“Trots op onze 10-jarige kleindochter, die zelf met het idee kwam mee te doen. Wie helpt haar helpen?” Dat vraagt Erik Zindel op Twitter. Erik is directeur van de VVV en heeft vier kleinkinderen. Een van hen, Yuna, zwemt mee en zoekt nog sponsors. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker.

Yuna, en met haar vele andere kinderen en volwassenen doen mee aan de City Swim Dordrecht to Fight Cancer. Dat is een sportief zwemevenement op zaterdag 1 september 2018 in de historische havens van Dordrecht. De deelnemers zwemmen door de havens langs monumentale panden en onder imposante bruggen door. De deelnemers laten zich sponsoren en de opbrengst daarvan gaat 100% naar de Stichting Fight cancer. Deelname is in álle opzichten een echte belevenis. Voor jong én oud. Supporters aan de kant zijn uiteraard heel welkom.

Wil je Yuna ondersteunen? Kijk eens op de site van City Swim Dordrecht.

Kom ook aanmoedigen?
Het gaat die dag om hele serieuze zaken, maar het is ook gewoon sportief en gezellig op de kades in Dordrecht. Er is de hele dag veel te beleven, te zien en te horen (muziek!). De organisatie adviseert iedereen zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Het wordt druk die dag in de stad.

PS
Inmiddels is er – stand van zaken maandagochtend 6 augustus 2018 – bijna 90.00 euro opgehaald. Kijk snel op dordrecht.swimtofightcancer.nl voor meer informatie.

(klik op de afbeelding voor een groter exemplaar)

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Schrijfcafé in Sterrenburg

DORDRECHT – Met schrijven kun je de diepte ingaan en op avontuur gaan in jezelf. Je kunt onder woorden brengen wat er op dat moment speelt in jou in deze hectische wereld en emoties verwerken. Op woensdag 5 december kun je weer deelnemen aan het maandelijkse Schrijfcafé bij Sanshine Schrijft in Sterrenburg. Sandra Utterijn-Klijnsmit helpt je tijdens deze ontspannen ochtend op weg met diverse simpele schrijfoefeningen. Het intuïtieve, creatieve schrijven kan leiden tot bezinning en reflectie.

Actueel

Gesnapt met Cobra’s

DORDRECHT – Een jongeman is maandagavond met twaalf Cobra’s betrapt. “Die knalt voorlopig niet meer in onze wijk”, aldus de wijkagent van Sterrenburg op Twitter.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.