Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zwemmen tegen kanker – wie helpt Yuna?

“Trots op onze 10-jarige kleindochter, die zelf met het idee kwam mee te doen. Wie helpt haar helpen?” Dat vraagt Erik Zindel op Twitter. Erik is directeur van de VVV en heeft vier kleinkinderen. Een van hen, Yuna, zwemt mee en zoekt nog sponsors. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker.

Yuna, en met haar vele andere kinderen en volwassenen doen mee aan de City Swim Dordrecht to Fight Cancer. Dat is een sportief zwemevenement op zaterdag 1 september 2018 in de historische havens van Dordrecht. De deelnemers zwemmen door de havens langs monumentale panden en onder imposante bruggen door. De deelnemers laten zich sponsoren en de opbrengst daarvan gaat 100% naar de Stichting Fight cancer. Deelname is in álle opzichten een echte belevenis. Voor jong én oud. Supporters aan de kant zijn uiteraard heel welkom.

Wil je Yuna ondersteunen? Kijk eens op de site van City Swim Dordrecht.

Kom ook aanmoedigen?
Het gaat die dag om hele serieuze zaken, maar het is ook gewoon sportief en gezellig op de kades in Dordrecht. Er is de hele dag veel te beleven, te zien en te horen (muziek!). De organisatie adviseert iedereen zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Het wordt druk die dag in de stad.

PS
Inmiddels is er – stand van zaken maandagochtend 6 augustus 2018 – bijna 90.00 euro opgehaald. Kijk snel op dordrecht.swimtofightcancer.nl voor meer informatie.

(klik op de afbeelding voor een groter exemplaar)

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Vergeefse zoektocht naar sleutels in ondergrondse container

DORDRECHT – Een man die vanmiddag zijn afval wilde weggooien in een ondergrondse container aan de Blaauwweg in Sterrenburg gooide per ongeluk ook zijn autosleutels mee. Hij ging er zelf naar op zoek, maar helaas zonder resultaat.

Actueel

Wieldrecht in actie voor Sara

DORDRECHT – Met een benefietdag vol activiteiten willen vrijwilligers van voetbalvereniging Wieldrecht op zaterdag 25 augustus zo veel mogelijk geld ophalen voor Stichting Voor Sara. Dat geld is hard nodig om een behandeling te vinden voor de tot nu toe ongeneeslijke spierziekte MDC1A, waar de Dordtse peuter Sara (3) aan lijdt.

Actueel

Bewoner dreigt huis in brand te steken

DORDRECHT – Een bewoner van het Polluxhof is dinsdagmiddag meegenomen naar het politiebureau. De man wilde aan zijn woning in brand steken. Op dat moment was er een kind aanwezig in het huis.