Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zwemmen tegen kanker – wie helpt Yuna?

“Trots op onze 10-jarige kleindochter, die zelf met het idee kwam mee te doen. Wie helpt haar helpen?” Dat vraagt Erik Zindel op Twitter. Erik is directeur van de VVV en heeft vier kleinkinderen. Een van hen, Yuna, zwemt mee en zoekt nog sponsors. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker.

Yuna, en met haar vele andere kinderen en volwassenen doen mee aan de City Swim Dordrecht to Fight Cancer. Dat is een sportief zwemevenement op zaterdag 1 september 2018 in de historische havens van Dordrecht. De deelnemers zwemmen door de havens langs monumentale panden en onder imposante bruggen door. De deelnemers laten zich sponsoren en de opbrengst daarvan gaat 100% naar de Stichting Fight cancer. Deelname is in álle opzichten een echte belevenis. Voor jong én oud. Supporters aan de kant zijn uiteraard heel welkom.

Wil je Yuna ondersteunen? Kijk eens op de site van City Swim Dordrecht.

Kom ook aanmoedigen?
Het gaat die dag om hele serieuze zaken, maar het is ook gewoon sportief en gezellig op de kades in Dordrecht. Er is de hele dag veel te beleven, te zien en te horen (muziek!). De organisatie adviseert iedereen zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Het wordt druk die dag in de stad.

PS
Inmiddels is er – stand van zaken maandagochtend 6 augustus 2018 – bijna 90.00 euro opgehaald. Kijk snel op dordrecht.swimtofightcancer.nl voor meer informatie.

(klik op de afbeelding voor een groter exemplaar)

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Happy Voice komt naar Het Theehuis

DORDRECHT – Zangkoor Happy Voice komt zaterdag 9 maart naar Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat in Sterrenburg. Het koor zal optreden en zorgen voor een geweldige muzikale middag. De zaal gaat open om 13.30 uur. De aanvang is om 14.00 uur. De entree kost 3,50 euro. Een plaats reserveren kan door contact op te nemen via het telefoonnummer 078-6540661.

Actueel

Lunchen in de Ontmoetingskerk

DORDRECHT – In de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3 is het zaterdagmiddag 2 maart mogelijk om samen te lunchen. De kerk gaat open om 13.00 uur en de lunch start om 13.30 uur. Deelname kost 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Daarnaast kan op de 1e en 3e zaterdag van de maand de tentoonstelling ‘Kerk en Hobby’ bekeken worden, een kop koffie worden gedronken en een praatje gemaakt worden.

Actueel

Tunnel vol graffiti

DORDRECHT – De voetgangerstunnel tussen de Octant en het Sterrenburgpark zit vol met graffiti. Een bewoner heeft meermaals gevraagd aan de gemeente om dit te verwijderen. Die beloofde er snel mee aan de slag te gaan.