Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zwemmen tegen kanker – wie helpt Yuna?

“Trots op onze 10-jarige kleindochter, die zelf met het idee kwam mee te doen. Wie helpt haar helpen?” Dat vraagt Erik Zindel op Twitter. Erik is directeur van de VVV en heeft vier kleinkinderen. Een van hen, Yuna, zwemt mee en zoekt nog sponsors. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker.

Yuna, en met haar vele andere kinderen en volwassenen doen mee aan de City Swim Dordrecht to Fight Cancer. Dat is een sportief zwemevenement op zaterdag 1 september 2018 in de historische havens van Dordrecht. De deelnemers zwemmen door de havens langs monumentale panden en onder imposante bruggen door. De deelnemers laten zich sponsoren en de opbrengst daarvan gaat 100% naar de Stichting Fight cancer. Deelname is in álle opzichten een echte belevenis. Voor jong én oud. Supporters aan de kant zijn uiteraard heel welkom.

Wil je Yuna ondersteunen? Kijk eens op de site van City Swim Dordrecht.

Kom ook aanmoedigen?
Het gaat die dag om hele serieuze zaken, maar het is ook gewoon sportief en gezellig op de kades in Dordrecht. Er is de hele dag veel te beleven, te zien en te horen (muziek!). De organisatie adviseert iedereen zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Het wordt druk die dag in de stad.

PS
Inmiddels is er – stand van zaken maandagochtend 6 augustus 2018 – bijna 90.00 euro opgehaald. Kijk snel op dordrecht.swimtofightcancer.nl voor meer informatie.

(klik op de afbeelding voor een groter exemplaar)

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Weer twee scholen met een eigen orkest

DORDRECHT – Steeds meer scholen gaan muzikaal in zee met het Drechtsteden Leerorkest. Zoals de John F Kennedyschool en het NOVA Tienercollege in Sterrenburg, waar dit schooljaar is gestart met de speciale muzieklessen. “Wij wilden ons muziekonderwijs meer inhoud geven”, vertelt René de Wit, locatieleider van de JFK en leerkracht op het Tienercollege. “Daarnaast hebben deze lessen ook positieve effecten op de leerprestaties en de sociale vaardigheden.”

Actueel

Hoe wordt jouw huis?

DORDRECHT – Wie door de Dordtse wijk Wilgenwende rijdt, ziet straks aan de rand van de wijk veel groen met vrijstaande woningen die volledig zélf gebouwd zijn. Hoe zou jouw droomhuis er uit zien? Of zoals op het bouwbord staat: “Hoe wordt jouw huis?”

Actueel

VIDEO: Op de koffie in het Sterrenwiel

DORDRECHT – In het kader van de Week tegen Eenzaamheid waren buurtgenoten vrijdag op de koffie uitgenodigd in het Sterrenwiel aan het Dalmeyerplein in Sterrenburg. Op de door Het Spectrum en MEE Buurtwerk georganiseerde ochtend was iedereen welkom voor een praatje en koffie met gebak. Zanger-gitarist Maarten Teekens zorgde voor de sfeervolle livemuziek.