Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zonnebloem Regio Dordrecht organiseert 10e Roll-Over

Mensen voor wie, door fysieke beperkingen, een wandeling niet vanzelfsprekend is kunnen op donderdag 7 juni 2018 deelnemen aan een Roll-Over in Dordrecht. Deze keer vindt de wandeling plaats in het oude, maar tevens nieuwe gebied in de buurt van de Stadswerven. Er wordt een volledig  rolstoeltoegankelijke route uitgezet van ongeveer 4 kilometer. Natuurlijk zijn ook gebruikers van een scootmobiel of rollator van harte welkom. Tijdens deze wandeling staan het leggen van contacten en gezelligheid centraal.

De start is om 14.00 uur. Afloop zal ergens rond 15.45 uur zijn. Voor deelnemers zonder rolstoel heeft de organisatie mogelijkheden. Informeer er naar bij onderstaande adressen. Ook voor een duwer kan worden gezorgd. Wel dient men zelf voor het vervoer van en naar restaurant Khotinsky aan het Energieplein zorg te dragen.

De wandeling voert de deelnemers door het interessante gebied van de Stadswerven. Na afloop zal er in het restaurant Khontinsky een drankje en een lekkernij worden aangeboden. Deze Roll-Over wordt mede mogelijk gemaakt door de Rotary-Club, Ames en Jumbo Sterrenburg.

Wanneer je interesse hebt, kun je je – tijdig, tot uiterlijk 7 juni – aanmelden bij deze adressen:

Henk Geleijns: telefoon: 06–80115749

Email: mailto:[email protected]

Hans Otten: telefoon: 078–6171300

Email: mailto:[email protected]

Corrie Alblas: telefoon: 078-6512972

Email: mailto:[email protected]

Jaqueline de Lange: telefoon: 078-6133600

Email: mailto:[email protected]

Rob van der Sijde: telefoon: 078-6175451

Email: [email protected]

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Jonge boompjes gesloopt in Sterrenburgpark

DORDRECHT – In het Sterrenburgpark zijn afgelopen weekend acht recent geplante boompjes vernield. Ze stonden bij de nieuwe speelvijver. De wijkagent roept mensen die iets gezien hebben op zich te melden bij de politie.

Actueel

Man gewond na val van dak in Sterrenburg

DORDRECHT – Een bewoner van de Pijnenburg in Sterrenburg is vrijdagochtend gewond geraakt bij een val van zijn dak. Meerdere ambulances en brandweer kwamen ter plaatse. De man werd met behulp van een ladderwagen van de brandweer vanaf een balkon naar beneden gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg naar de melding kreeg de ladderwagen van de Dordtse brandweer pech. Brandweereenheden uit Zwijndrecht en Papendrecht schoten daarna te hulp. Het slachtoffer was aanspreekbaar. Over zijn toestand is verder nog niets bekend. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Toezicht tussenschoolse opvang met drone? 1 april!

DORDRECHT – Aardig wat ouders en leerlingen van Jenaplanschool De Driehoek gingen er vandaag met boter en suiker in. De basisschool in Sterrenburg heeft veel moeite om het rooster voor de tussenschoolse opvang rond te krijgen met vrijwilligers. Volgend schooljaar stapt de basisschool over op andere lestijden, waarmee dat probleem wordt ondervangen. Maar tot de zomervakantie werd een noodoplossing bedacht: toezicht met een drone. Vandaag werd de online demonstratie gegeven. Inderdaad, een gevalletje 1 april.