Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zeker verkeershinder door werk aan Wantijbrug

Rijkswaterstaat start 20 januari met de renovatie van de Wantijbrug. Die is er slecht aan toe. De minister heeft besloten dat de brug dan voor twee en halve maand dicht gaat (tussen de afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg). Alleen hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en openbaar vervoer mogen nog over de brug in die periode.

Het zal in die tijd erg druk worden op de wegen in Dordrecht en rond de stad. Dus ook op de N3, de A16 en A15. Er komen maatregelen om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Gemeente en Rijkswaterstaat bereiden de maatregelen nu voor.
Halverwege december is bekend om welke maatregelen het gaat. Er komt dan informatie voor iedereen in de stad.

Soorten maatregelen
Uiteraard komen er borden om de werkzaamheden en de omleidingen aan te geven. Ook wordt nagedacht over extra capaciteit voor bussen, Waterbus en MerwedeLingeLijn. Verder krijgen mogelijke fietsacties aandacht (gratis uitproberen e-bikes, app waarmee fietsers sneller groen licht krijgen en overstapmogelijkheden op deelfietsen bij P+R terreinen).

Maar ook met alle mogelijke maatregelen zal het erg druk worden. Daarom vragen gemeente en Rijkswaterstaat nu al aan bewoners en bedrijven om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Of buiten de spits te reizen.

Wil je meer weten?
Meer over de werkzaamheden aan de Wantijbrug is te vinden op de website van Rijskwaterstaat. Bekijk zeker even de video onderaan die pagina.

Ook op www.dordrecht.nl/n3 vind je de informatie over het werk aan de brug en over alle maatregelen voor het verkeer.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.