Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zeker verkeershinder door werk aan Wantijbrug

Rijkswaterstaat start 20 januari met de renovatie van de Wantijbrug. Die is er slecht aan toe. De minister heeft besloten dat de brug dan voor twee en halve maand dicht gaat (tussen de afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg). Alleen hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en openbaar vervoer mogen nog over de brug in die periode.

Het zal in die tijd erg druk worden op de wegen in Dordrecht en rond de stad. Dus ook op de N3, de A16 en A15. Er komen maatregelen om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Gemeente en Rijkswaterstaat bereiden de maatregelen nu voor.
Halverwege december is bekend om welke maatregelen het gaat. Er komt dan informatie voor iedereen in de stad.

Soorten maatregelen
Uiteraard komen er borden om de werkzaamheden en de omleidingen aan te geven. Ook wordt nagedacht over extra capaciteit voor bussen, Waterbus en MerwedeLingeLijn. Verder krijgen mogelijke fietsacties aandacht (gratis uitproberen e-bikes, app waarmee fietsers sneller groen licht krijgen en overstapmogelijkheden op deelfietsen bij P+R terreinen).

Maar ook met alle mogelijke maatregelen zal het erg druk worden. Daarom vragen gemeente en Rijkswaterstaat nu al aan bewoners en bedrijven om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Of buiten de spits te reizen.

Wil je meer weten?
Meer over de werkzaamheden aan de Wantijbrug is te vinden op de website van Rijskwaterstaat. Bekijk zeker even de video onderaan die pagina.

Ook op www.dordrecht.nl/n3 vind je de informatie over het werk aan de brug en over alle maatregelen voor het verkeer.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.