Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zaterdag 30 nov informatiedag Omgevingsvisie

Dordrecht groeit en bloeit, Er verandert de komende jaren dus veel in en rond de stad. Nieuwe huizen, scholen, winkels, bedrijven, wegen en voorzieningen vragen allemaal om ruimte. Ruimte die we maar één keer kunnen gebruiken. Hoe doen we dat?

Daarover gaat het op zaterdag 30 november. Dordtenaren zijn van harte welkom om mee te denken over de ruimte die we in Dordrecht hebben. Daar moeten we met elkaar afspraken over maken, voor nu en in de toekomst. Die afspraken worden opgeschreven in een document, de Omgevingsvisie. Iedereen kan dus meepraten over de inhoud van die visie. Goede en slimme tips nemen we graag mee, zo laat de gemeente weten.

Informatiedag Omgevingsvisie 30 november
Op 30 november is er een Informatiedag Omgevingsvisie. Van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren van Muziekcentrum Benevia (Spirea 7) voor alle Dordtenaren open. Er is van alles te doen, te zien en te bespreken.
Er is een klimaattafel, een watertafel, een energiespel en een bouwspel. Om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur zijn er ‘gesprekstafels’. Die gesprekken gaan over 6 gebieden: Centrum, Woonwijken, Poldergebied, Bedrijventerreinen, Spoorzone en de Wantijzone.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.