Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zaterdag 30 nov informatiedag Omgevingsvisie

Dordrecht groeit en bloeit, Er verandert de komende jaren dus veel in en rond de stad. Nieuwe huizen, scholen, winkels, bedrijven, wegen en voorzieningen vragen allemaal om ruimte. Ruimte die we maar één keer kunnen gebruiken. Hoe doen we dat?

Daarover gaat het op zaterdag 30 november. Dordtenaren zijn van harte welkom om mee te denken over de ruimte die we in Dordrecht hebben. Daar moeten we met elkaar afspraken over maken, voor nu en in de toekomst. Die afspraken worden opgeschreven in een document, de Omgevingsvisie. Iedereen kan dus meepraten over de inhoud van die visie. Goede en slimme tips nemen we graag mee, zo laat de gemeente weten.

Informatiedag Omgevingsvisie 30 november
Op 30 november is er een Informatiedag Omgevingsvisie. Van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren van Muziekcentrum Benevia (Spirea 7) voor alle Dordtenaren open. Er is van alles te doen, te zien en te bespreken.
Er is een klimaattafel, een watertafel, een energiespel en een bouwspel. Om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur zijn er ‘gesprekstafels’. Die gesprekken gaan over 6 gebieden: Centrum, Woonwijken, Poldergebied, Bedrijventerreinen, Spoorzone en de Wantijzone.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.