Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wie wil er in werkgroep Parkeren Schuilenburg

Bewoners van Schuilenburg kregen een brief van de gemeente Dordrecht over de parkeerdruk in hun straat. In dit woonerf mag er alleen geparkeerd worden in parkeerplaatsen met P-tegel, maar… In januari 2018 wil de gemeente Dordrecht starten met een werkgroep die het parkeren in Schuilenburg gaat bespreken. Wat zijn oplossingen?

Vier bewoners kunnen deelnemen in de werkgroep. Aanmelden kan met een brief om met een mail aan de medewerkers die zich bezighouden met verkeer en parkeren. Informatie is te vinden in de brief.

Vraag
“De parkeerdruk op de Schuilenburg is hoog. Daarom parkeren automobilisten op plaatsen waar dat niet mag”, zo schrijft de gemeente. “Een aantal bewoners vraagt het college (van burgemeester en wethouders) daarom extra parkeerplaatsen aan te leggen op de Schuilenburg. Het budget om maatregelen te nemen is zeer beperkt.” Kan een werkgroep slimme oplossingen bedenken? Wie wil er meedenken?

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )