Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wie wil er meedoen in het meetnet luchtkwaliteit?

Bewoners in de wijken Crabbehof en Sterrenburg kunnen helpen om de luchtkwaliteit in Dordrecht te verbeteren. Das heel eenvoudig. Je hangt een meetkastje in je tuin of op je balkon. Door op allerlei plekken in de buurt te meten, wordt duidelijk hoe de kwaliteit van de lucht is. Dan kun je ook sneller maatregelen nemen.

Alle bewoners in de straten op het kaartje in het blauwe gebied (zie in deze PDF) kunnen helpen de luchtkwaliteit in hun buurt te meten. Wil je meedoen? Je ontvangt dan een apparaatje om de lucht te meten in bruikleen. Je kunt dat ophangen in je tuin of op het balkon plaatsen. De rest gaat automatisch.

Dit meetnetwerk is een proef van het project Bouwstofwijzer. Daarvoor zijn eerder al 18 meetkastjes opgehangen aan lantaarnpalen in de wijken (zie de plattegrond in de PDF).
De meetapparaatjes voor bewoners die meedoen zijn veel kleiner dan het kastje op de lantaarnpalen (zie de foto).

Ook meedoen?
In maart is er een informatieavond (online) (LET OP de eerder genoemde datum gaat veranderen). Aanmelden kan via een mail aan dordrecht@bouwstofwijzer.nl. Deze bijeenkomst start om 19.30 uur. Na de informatieavond kun je beslissen of je mee wilt doen.

Bouwstofwijzer
Dordrecht doet mee in Bouwstofwijzer. Doel daarvan is om overlast door stof bij bouwwerkzaamheden te verminderen. Dat helpt mee aan een gezonde omgeving. Fijnstof is namelijk bewezen ongezond.
Wil je meer weten over het project Bouwstofwijzer? Kijk dan eens op www.bouwstofwijzer.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.

Actueel

Duiven mishandeld in Sterrenburg

In de wijk Sterrenburg zijn recent enkele duiven gevonden waarbij de vleugels en de staart voor een groot deel zijn afgeknipt. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Keplerweg en Halleyweg. Politie roept getuigen op zich te melden.

Actueel

Rietkraag bederft uitzicht: in november pas weer gemaaid

Goed voor de natuur, minder voor het uitzicht. Dat laatste wordt voor bewoners van de Sandenburg de hele lente en zomer bepaald door metershoog riet.