Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wie op Assumburg wil helpen?

Nina Kamsteeg loopt voor haar opleiding stage bij de gemeente Dordrecht. Zij zoekt nu een aantal bewoners van de Assumburg die een gesprek willen hebben met haar over de communicatie over de verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden aan de Assumburg.

“Voor de afdeling Communicatie onderzoek ik hoe de gemeente effectiever kan communiceren over bereikbaarheid bij wegafsluitingen en omleidingen”, vertelt Nina. Zij koos voor de Assumburg. Daar is in de eerste helft van het jaar gewerkt aan het riool. Er komen nog meer werkzaamheden (voor de definitieve bestrating). Meer informatie daarover is te vinden op de website van de gemeente.

Interviews
Nina: “Ik zou graag wat inwoners en ondernemers uit deze buurt willen vragen naar hun mening en ervaringen. Ik ben benieuwd hoe zij de communicatie van de gemeente over de bereikbaarheid hebben ervaren. Hoe worden zij zelf het liefst geïnformeerd worden over zaken als wegafsluitingen en omleidingen.”

Woon je op de Assumburg en wil je Nina hepen met haar onderzoek? Ook voor de gemeente is de uitkomst belangrijk. Wat kan er beter om bewoners te informeren over dit soort zaken?”
Stuur een mailtje naar Nina Kamsteeg, n.kamsteeg@drechtsteden.nl. Zij neemt dan contact op maakt graag een afspraak in de laatste twee weken van november.

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.