Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wie op Assumburg wil helpen?

Nina Kamsteeg loopt voor haar opleiding stage bij de gemeente Dordrecht. Zij zoekt nu een aantal bewoners van de Assumburg die een gesprek willen hebben met haar over de communicatie over de verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden aan de Assumburg.

“Voor de afdeling Communicatie onderzoek ik hoe de gemeente effectiever kan communiceren over bereikbaarheid bij wegafsluitingen en omleidingen”, vertelt Nina. Zij koos voor de Assumburg. Daar is in de eerste helft van het jaar gewerkt aan het riool. Er komen nog meer werkzaamheden (voor de definitieve bestrating). Meer informatie daarover is te vinden op de website van de gemeente.

Interviews
Nina: “Ik zou graag wat inwoners en ondernemers uit deze buurt willen vragen naar hun mening en ervaringen. Ik ben benieuwd hoe zij de communicatie van de gemeente over de bereikbaarheid hebben ervaren. Hoe worden zij zelf het liefst geïnformeerd worden over zaken als wegafsluitingen en omleidingen.”

Woon je op de Assumburg en wil je Nina hepen met haar onderzoek? Ook voor de gemeente is de uitkomst belangrijk. Wat kan er beter om bewoners te informeren over dit soort zaken?”
Stuur een mailtje naar Nina Kamsteeg, n.kamsteeg@drechtsteden.nl. Zij neemt dan contact op maakt graag een afspraak in de laatste twee weken van november.

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.