Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wethouder Van der Linden bij Vrijwilligersmarkt Da Vinci College

Jongeren maken kennis met vrijwilligerswerk

Donderdagmiddag 14 november jongstleden openden Wethouder Rik van der Linden en de heer Peter Vrancken, voorzitter van het college van bestuur van het Da Vinci, de Vrijwilligersmarkt voor studenten van de opleidingen assisterende beroepen in de kantine van het Da Vinci College op de Karel Lotsyweg 20 in Dordrecht.

De Vrijwilligersmarkt is een feestelijke afsluiting van het voorlichtingsproject over vrijwillige inzet, dat SPUI93, platform voor vrijwillige inzet, samen met het Da Vinci College heeft gerealiseerd.
Gedurende enkele weken heeft SPUI93 presentaties gegeven aan jongeren in zeven klassen van de sector Gezondheidszorg & Welzijn. De dames Van Meerten en Soekhram van SPUI93 werden daarbij geassisteerd door twee jongeren. Menno De.feo die zelf op zijn 15e al vrijwilligerswerk deed bij Big Rivers. Nu runt hij  als zzp-er zijn bedrijf ‘123-Drive-in show’. En Jason Blenman, die als vrijwilliger computercursussen geeft bij SPUI93 en de Bibliotheek AanZet. En hij zwemt als vrijwilliger met statushouders bij de Dordtse Reddingsbrigade. Mooie voorbeelden van hoe vrijwilligerswerk jongeren op weg kan helpen of kennis kan laten maken met nieuwe horizonten.

Vrijwilligersmarkt
Zelfs Margreet Knops, Domeinleider van de Sector Gezondheidszorg & Welzijn, die dit project samen met SPUI93 heeft georganiseerd, is onder de indruk van de diversiteit van de aanwezige vrijwilligersorganisaties. Zoals St. Petje Af, Speeltuin Victorie, Scouting Chr. De Wett, Diaconaal Aandachtscentrum, Cliëntenraad, Bibelot, Voetbalvereniging GSC, St. Bamenda, Dordtse Helden, Dordt Pride, Crabbehoeve, St. Peuterspeelzalen. Knops vindt het heel bijzonder dat de vrijwilligers van deze organisaties de tijd hebben genomen om ‘haar’ jongeren enthousiast te maken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over vrijwillige inzet op www drechtmatcht.nl of op www spui93.nl of loop eens binnen bij SPUI93, Spuiweg 93 in Dordrecht.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.