Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wethouder Van der Linden bij Vrijwilligersmarkt Da Vinci College

Jongeren maken kennis met vrijwilligerswerk

Donderdagmiddag 14 november jongstleden openden Wethouder Rik van der Linden en de heer Peter Vrancken, voorzitter van het college van bestuur van het Da Vinci, de Vrijwilligersmarkt voor studenten van de opleidingen assisterende beroepen in de kantine van het Da Vinci College op de Karel Lotsyweg 20 in Dordrecht.

De Vrijwilligersmarkt is een feestelijke afsluiting van het voorlichtingsproject over vrijwillige inzet, dat SPUI93, platform voor vrijwillige inzet, samen met het Da Vinci College heeft gerealiseerd.
Gedurende enkele weken heeft SPUI93 presentaties gegeven aan jongeren in zeven klassen van de sector Gezondheidszorg & Welzijn. De dames Van Meerten en Soekhram van SPUI93 werden daarbij geassisteerd door twee jongeren. Menno De.feo die zelf op zijn 15e al vrijwilligerswerk deed bij Big Rivers. Nu runt hij  als zzp-er zijn bedrijf ‘123-Drive-in show’. En Jason Blenman, die als vrijwilliger computercursussen geeft bij SPUI93 en de Bibliotheek AanZet. En hij zwemt als vrijwilliger met statushouders bij de Dordtse Reddingsbrigade. Mooie voorbeelden van hoe vrijwilligerswerk jongeren op weg kan helpen of kennis kan laten maken met nieuwe horizonten.

Vrijwilligersmarkt
Zelfs Margreet Knops, Domeinleider van de Sector Gezondheidszorg & Welzijn, die dit project samen met SPUI93 heeft georganiseerd, is onder de indruk van de diversiteit van de aanwezige vrijwilligersorganisaties. Zoals St. Petje Af, Speeltuin Victorie, Scouting Chr. De Wett, Diaconaal Aandachtscentrum, Cliëntenraad, Bibelot, Voetbalvereniging GSC, St. Bamenda, Dordtse Helden, Dordt Pride, Crabbehoeve, St. Peuterspeelzalen. Knops vindt het heel bijzonder dat de vrijwilligers van deze organisaties de tijd hebben genomen om ‘haar’ jongeren enthousiast te maken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over vrijwillige inzet op www drechtmatcht.nl of op www spui93.nl of loop eens binnen bij SPUI93, Spuiweg 93 in Dordrecht.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.