Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wethouder Stam opent Langste Tafel in Winkelcentrum Sterrenburg

Op zaterdag 22 september organiseert Winkelcentrum Sterrenburg – weer – de Langste Tafel van Dordrecht. Dat gebeurt ter gelegenheid van Burendag. Buurtbewoners zijn van harte welkom. Om 12.00 uur opent wethouder Marco Stam (o.a. wijken en leefbaarheid, sport) de maaltijd. Er is ook aandacht voor Gezonde Buurt, een project van Jantje Beton, IVN en gemeente.

Deze Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg is er voor iedereen die even aan wil schuiven. Aan tafel is er tijd voor een ontmoeting met andere Sterrenburgers, een leuk gesprek, een ervaring delen…

Waarom de Langste Tafel?
Helaas is er vaak geen tijd meer voor ontmoeting, een gesprekje met buurtbewoners. “Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt”, zo is te lezen op de site van Burendag. Het winkelcentrum in Sterrenburg wil graag een handje helpen: verbinden, ontmoeten, samen eten en gezelligheid. “Het doel is om enkele honderden buren aan tafel te krijgen en een onvergetelijke lunch te bezorgen”, zo laten de organisatoren weten. “Iedereen is welkom aan de langste tafel, groot en klein, alle culturen en alle geloven komen samen om van een heerlijke lunch te genieten. Voor slechts € 1,- kun je aan deze bijzondere tafel samen genieten van gerechten uit keukens van over de hele wereld”.

Jantje Beton
Die middag is ook Jantje Beton aanwezig, dat samen met IVN het project Gezonde Buurt ondersteunt. Dat gebeurt in Sterrenburg en op de Staart. Samen met vele andere organisaties in de wijk willen zij er voor zorgen dat kinderen, maar ook ouders en grootouders, meer bewegen en spelen. En waar kan dat beter dan in het groen in de buurt, bijvoorbeeld in de parken.

Wanneer en waar?
De Langste Tafel is te vinden in Winkelcentrum Sterrenburg, op zaterdag 22 september tussen 12.00-14.00 uur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.