Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wethouder Stam opent Langste Tafel in Winkelcentrum Sterrenburg

Op zaterdag 22 september organiseert Winkelcentrum Sterrenburg – weer – de Langste Tafel van Dordrecht. Dat gebeurt ter gelegenheid van Burendag. Buurtbewoners zijn van harte welkom. Om 12.00 uur opent wethouder Marco Stam (o.a. wijken en leefbaarheid, sport) de maaltijd. Er is ook aandacht voor Gezonde Buurt, een project van Jantje Beton, IVN en gemeente.

Deze Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg is er voor iedereen die even aan wil schuiven. Aan tafel is er tijd voor een ontmoeting met andere Sterrenburgers, een leuk gesprek, een ervaring delen…

Waarom de Langste Tafel?
Helaas is er vaak geen tijd meer voor ontmoeting, een gesprekje met buurtbewoners. “Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt”, zo is te lezen op de site van Burendag. Het winkelcentrum in Sterrenburg wil graag een handje helpen: verbinden, ontmoeten, samen eten en gezelligheid. “Het doel is om enkele honderden buren aan tafel te krijgen en een onvergetelijke lunch te bezorgen”, zo laten de organisatoren weten. “Iedereen is welkom aan de langste tafel, groot en klein, alle culturen en alle geloven komen samen om van een heerlijke lunch te genieten. Voor slechts € 1,- kun je aan deze bijzondere tafel samen genieten van gerechten uit keukens van over de hele wereld”.

Jantje Beton
Die middag is ook Jantje Beton aanwezig, dat samen met IVN het project Gezonde Buurt ondersteunt. Dat gebeurt in Sterrenburg en op de Staart. Samen met vele andere organisaties in de wijk willen zij er voor zorgen dat kinderen, maar ook ouders en grootouders, meer bewegen en spelen. En waar kan dat beter dan in het groen in de buurt, bijvoorbeeld in de parken.

Wanneer en waar?
De Langste Tafel is te vinden in Winkelcentrum Sterrenburg, op zaterdag 22 september tussen 12.00-14.00 uur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Sterrenburg Dordrecht

DORDRECHT – Op de Keplerweg in Sterrenburg is vanochtend een scooterrijder lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk hebben beide verkeersdeelnemers elkaar door geparkeerde auto’s over het hoofd gezien. (Foto: Thymen Stolk)

Actueel

Virtuele start bouw twee (uitverkochte) deelprojecten Wilgenwende

DORDRECHT – De ontwikkelcombinatie Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerking van AM en Amvest) en wethouder Maarten Burggraaf gaven vrijdag het (virtuele) startsein voor de bouw van het appartementencomplex Wilgenkroon met 36 appartementen en het nieuwste deelplan Molenzigt met 72 woningen, beide onderdeel van Wilgenwende.

Actueel

VIDEO: Nog veel vragen een jaar na gezinsdrama Sterrenbrug

DORDRECHT – Woensdag werd door burgemeester Kolff een gedenksteen onthuld in het Oostkilpark voor de slachtoffers van het gezinsdrama dat op die dag een jaar geleden plaatsvond in een woning aan de Heimerstein in Sterrenburg. Daarbij schoot politieman Wendell (35) zijn vrouw Maryori (27) en hun dochters Nicolle en Naiomy van 12 en 8 jaar dood. Daarna beroofde hij zichzelf van het leven. “Een jaar later zitten we nog steeds met veel vragen waar we geen antwoord op hebben gekregen, en mogelijk ook nooit zullen krijgen”, zei Kolff bij de onthulling. Er was ook een korte, emotionele toespraak van Margarita Gressmann, de moeder van Maryori. Zij richtte zich tot de kinderen die naar de onthulling van de gedenkplek waren gekomen. “Ik ben trots op jullie, het is geen makkelijke tijd voor jullie geweest. Steun elkaar, geef elkaar een knuffel.” Daarna werd een minuut stilte gehouden en werden er bloemen gelegd bij de gedenkplek met een tekst van Jan Eijkelboom.