Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wethouder Marco Stam bezoekt Sterrenburg op de fiets

Wethouder Marco Stam maakte (verder) kennis met Sterrenburg. Tijdens de fietstocht afgelopen maandag, hielden we het niet helemaal droog. Gelukkig was de ontvangst op diverse plekken in de wijk uitstekend. De wethouder zei daarover: “Van betrokken buurtbewoners naar betrokken werkers. Sterrenburg is een wijk met zijn eigen dynamiek waar iedereen keihard werkt en vooral samenwerkt om de wijk leefbaar te houden.”

Er waren onder ander bezoeken aan Indus (groenbeheer door bewoners), basisschool Het Kristal (Groen doet Goed, samenwerking De Sterrenlanden), de JOP op de Jagerweg en De Plint (activiteiten voor en door jongeren en kinderen), Trivire (wijkpost en extra aandacht voor het oudste deel van de wijk), e-Wheels (vervoer in de wijk en meedoen in Sterrenburgpark), Sterrenburgpark (uitleg door de Werkgroep Sterrenburgpark), Cultureel Centrum (aanbod MEE) en ontmoetingsruimte Het Sterrenwiel (samenwerking om de ontmoetingsruimte hier goed tot zijn recht te laten komen, de rol van Het Spectrum en het Sociaal Wijkteam).

Onderweg was er ook aandacht voor bijvoorbeeld het groenonderhoud en de rol die Sterrenburgers daar in pakken. Op diverse plekken in de wijk liggen inmiddels de ‘adoptie-tegels’. Verder kwam ter sprake het ophalen van vuil in de wijk en de manier waarop helaas een kleine groep bewoners daar soms mee omgaat. HVC, Trivire, gemeente, Handhaving en Politie besteden daar nu veel aandacht aan.

Spreekuur
Over een maandje gaat deze kennismaking van de wethouder verder met een wijkspreekuur. Op woensdagochtend 7 november houdt wethouder Marco Stam een wijkspreekuur. Alle Sterrenburgers die de wethouder (voor wijken, leefbaarheid en sport) een vraag willen stellen, zijn van harte welkom.
Het spreekuur is in de ontmoetingsruimte van Het Sterrenwiel (op het Dalmeyerplein). Tussen 10.00 en 12.00 uur.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )