Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wethouder Marco Stam bezoekt Sterrenburg op de fiets

Wethouder Marco Stam maakte (verder) kennis met Sterrenburg. Tijdens de fietstocht afgelopen maandag, hielden we het niet helemaal droog. Gelukkig was de ontvangst op diverse plekken in de wijk uitstekend. De wethouder zei daarover: “Van betrokken buurtbewoners naar betrokken werkers. Sterrenburg is een wijk met zijn eigen dynamiek waar iedereen keihard werkt en vooral samenwerkt om de wijk leefbaar te houden.”

Er waren onder ander bezoeken aan Indus (groenbeheer door bewoners), basisschool Het Kristal (Groen doet Goed, samenwerking De Sterrenlanden), de JOP op de Jagerweg en De Plint (activiteiten voor en door jongeren en kinderen), Trivire (wijkpost en extra aandacht voor het oudste deel van de wijk), e-Wheels (vervoer in de wijk en meedoen in Sterrenburgpark), Sterrenburgpark (uitleg door de Werkgroep Sterrenburgpark), Cultureel Centrum (aanbod MEE) en ontmoetingsruimte Het Sterrenwiel (samenwerking om de ontmoetingsruimte hier goed tot zijn recht te laten komen, de rol van Het Spectrum en het Sociaal Wijkteam).

Onderweg was er ook aandacht voor bijvoorbeeld het groenonderhoud en de rol die Sterrenburgers daar in pakken. Op diverse plekken in de wijk liggen inmiddels de ‘adoptie-tegels’. Verder kwam ter sprake het ophalen van vuil in de wijk en de manier waarop helaas een kleine groep bewoners daar soms mee omgaat. HVC, Trivire, gemeente, Handhaving en Politie besteden daar nu veel aandacht aan.

Spreekuur
Over een maandje gaat deze kennismaking van de wethouder verder met een wijkspreekuur. Op woensdagochtend 7 november houdt wethouder Marco Stam een wijkspreekuur. Alle Sterrenburgers die de wethouder (voor wijken, leefbaarheid en sport) een vraag willen stellen, zijn van harte welkom.
Het spreekuur is in de ontmoetingsruimte van Het Sterrenwiel (op het Dalmeyerplein). Tussen 10.00 en 12.00 uur.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.