Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Werkzaamheden aan de N3 – hoe ga je reizen?

Het groot onderhoud aan de autoweg N3 start op 6 augustus 2020 en duurt tot eind 2021. Voor veel Dordtenaren zal dat grote gevolgen hebben. Waar wordt gewerkt? Welke afsluitingen en omleidingen zijn er. Hoe kun je sneller reizen – openbaar vervoer, de fiets?

Alle verbeteringen aan de N3 zijn nodig omdat de weg echt versleten is. Ook de Wantijbrug is vernieuwd. Bij de aansluitingen van de N3 op de A15 en A16 zie je al de vernieuwingen. Er is al veel gebeurd, maar het werk gaat nog een hele tijd door.
Iedereen die gebruik maakt van de N3 kan dus maar beter goed bekijken hoe het verkeer daar geregeld is…

Meer lezen
Op de website van Rijkswaterstaat kun je lezen welke werkzaamheden er allemaal zijn voor de verbetering van de N3, en de aansluitingen op de A16 en A15 (daar is al veel vernieuwd). Het kaartje hieronder komt van die website. Daarop vind je de uitleg bij alle cijfers.

AD/DeDordtenaar gaf ook aandacht aan de werkzaamheden aan de N3. De krant waarschuwt voor files: “De N3 over voor je werk? Maak je dan klaar voor veel fietsen, thuiswerken of reizen buiten de spits.”

De foto bovenaan is van de website over de N3. Volg al het nieuws over de werkzaamheden en de gevolgen daarvan op www.n3werkzaamheden.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)