Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weekendafsluiting N3 vanaf Laan der Verenigde Naties tot Rijksstraatweg

Vrijdag 3 mei 22.00 uur tot maandag 6 mei 05.00 uur

In dit weekeinde wordt op een deel van de N3 – vanaf de Laan der Verenigde Naties tot aan de Rijksstraatweg – gewerkt aan het vervangen van asfalt, vernieuwen van verkeerslichten en het vervangen van openbare verlichting. Ook zijn er voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe viaduct over de A16: aanbrengen van heipalen en het vervangen van de geleiderail.

Omschrijving afsluiting
Afsluiting één rijrichting N3 vanaf de Laan der Verenigde Naties, richting de A16, tot aan de Rijksstraatweg.

Omleidingsroute N3 richting de Kiltunnel/Hoeksche Waard
Vanaf de N3 richting de Kiltunnel neem afslag N3 “Dordrecht Centrum”en volg de Laan der Verenigde Naties. Neem vervolgens de toerit Dordrecht naar de A16 richting Breda en daarna afrit 20 van de A16 richting ’s-Gravendeel.

Omleidingsroute N3 richting Breda
Vanaf de N3 richting Breda neem afslag N3 “Dordrecht Centrum”en volg de Laan der Verenigde Naties. Neem vervolgens de toerit 21 Dordrecht van de A16 richting Breda.

Omleidingsroute vanaf A16 of N3 richting Amstelwijck
Om Amstelwijck te bereiken dient het verkeer vanuit richting Breda afrit 21 “Dordrecht Centrum” van de A16 te nemen. Verkeer vanuit de Kiltunnel kan via de Rijksstraatweg en de Mijlweg de Laan der Verenigde Naties volgen. Na de Laan der Verenigde Naties, via Karel Doormanweg, M.H. Trompweg en de Laan van Londen.

Deze informatie komt uit een nieuwsbrief over de werkzaamheden aan A16 en de aansluiting van de N3. Interesse? Neem contact op via:
Boskalis Nederland
Laan van Kopenhagen 100
3317DM  Dordrecht

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.