Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weekendafsluiting N3 in beide richtingen

De N3 is komend weekend afgesloten in beide richtingen, vanaf de Rijksstraatweg tot Laan der Verenigde Naties. Dat gebeurt vrijdag 7 juni vanaf 22.00 uur tot dinsdag 11 juni 5.00 uur (verlengd Pinksterweekend), zo laat het Projectteam A16-N3 van Boskalis Nederland weten in hun mail-nieuwsbrief.

Boskalis: “In dit lange pinksterweekeinde rijden we de rijdekken voor het nieuwe viaduct over de A16 naar hun plek vanuit de voorbouwlocatie. Ook voorzien we de N3 in beide rijrichtingen van asfalt.”
DE N3 is dus deels afgesloten, maar ook toerit en afrit 20 (‘s-Gravendeel van en naar de A16 richting Breda). Er zijn diverse omleidingsroutes Boskalis vermeldt de volgende in hun nieuwsbrief.
Zie ook de afbeelding onderaan deze pagina (voor een groter formaat).

Omleidingsroute 1 vanaf Kiltunnel richting Amstelwijck
Vanaf de Kiltunnel richting Amstelwijck neem Rijksstraatweg en volg vervolgens Simon de Danserweg en de Laan van Londen.

Omleidingsroute 2 vanaf Kiltunnel richting A16 Breda/ Rotterdam
Vanaf de Kiltunnel richting Breda/ Rotterdam neem Rijksstraatweg en volg de Mijlweg en Laan der Verenigde Naties. Neem toerit 21 Dordrecht-Centrum van de A16.

Omleidingsroute 3 vanaf Kiltunnel richting de N3 Papendrecht
Vanaf de Kiltunnel richting N3 Papendrecht neem Rijksstraatweg en volg de Mijlweg. Neem vervolgens de Laan der Verenigde Naties. Neem toerit van de N3 richting A15.

Omleidingsroute 4 vanaf Amstelwijck richting A16 Breda/ Rotterdam/ ‘s-Gravendeel
Volg de Laan van Londen en Simon de Danserweg, vervolgens via de Rijksstraatweg, Mijlweg en neem toerit 21 DordrechtCentrum van de A16 richting Breda/ Rotterdam.

Omleidingsroute 5 vanaf Breda richting ‘s-Gravendeel/ N3
Verkeer richting N3 vanaf afrit 21 Dordrecht-Centrum neem Laan der Verenigde Naties naar N3. Verkeer richting ‘s-Gravendeel neem afrit 21 en Laan der Verenigde Naties en neem vervolgens toerit 21 van de A16 richting Breda en vervolgens afrit 20 ’s-Gravendeel.

Omleidingsroute 6 vanaf Papendrecht richting A16/ ‘s-Gravendeel
Vanaf de N3 neem Laan der Verenigde Naties. Neem toerit 21 Dordrecht-Centrum van de A16 richting Breda/ Rotterdam.

Omleidingsroute vanaf A16 Rotterdam richting N3
Vanaf knooppunt Ridderkerk neem A15 richting Gorinchem. Neem vervolgens afrit 23 Papendrecht van de A15.

Klik op de afbeelding en bekijk die  in een groter formaat.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.

Actueel

Meerdere ongelukken binnen enkele uren

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Sterrenburg vonden maandagmiddag twee ongelukken plaats met letsel. Rond kwart voor drie raakte een jongen gewond nadat hij werd aangereden door een auto, hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een ongeluk ter hoogte van de Blaauwweg met de Galileïlaan, daar kwam een bezorger van Domino´s ten val, over zijn verwondingen is niets bekend.(Foto: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO : Verrassing voor jarige Norah Dordrecht

DORDRECHT – Het begon met een leuke oproep via Facebook om Norah op 7 mei allemaal een kaartje te sturen voor haar dertiende verjaardag. Samen met de buren werd er donderdagmiddag voor haar gezongen en kreeg ze cadeaus. Ze heeft ruim twintig verjaardagskaarten gekregen, filmpjes met gelukwensen, cadeaus, geld en bloemen. “Het was mijn mooiste verjaardag”, zei de verraste Norah na afloop tegen haar moeder.( Foto’s en Video: thymen Stolk / privefoto )