Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weekendafsluiting N3 in beide richtingen

De N3 is komend weekend afgesloten in beide richtingen, vanaf de Rijksstraatweg tot Laan der Verenigde Naties. Dat gebeurt vrijdag 7 juni vanaf 22.00 uur tot dinsdag 11 juni 5.00 uur (verlengd Pinksterweekend), zo laat het Projectteam A16-N3 van Boskalis Nederland weten in hun mail-nieuwsbrief.

Boskalis: “In dit lange pinksterweekeinde rijden we de rijdekken voor het nieuwe viaduct over de A16 naar hun plek vanuit de voorbouwlocatie. Ook voorzien we de N3 in beide rijrichtingen van asfalt.”
DE N3 is dus deels afgesloten, maar ook toerit en afrit 20 (‘s-Gravendeel van en naar de A16 richting Breda). Er zijn diverse omleidingsroutes Boskalis vermeldt de volgende in hun nieuwsbrief.
Zie ook de afbeelding onderaan deze pagina (voor een groter formaat).

Omleidingsroute 1 vanaf Kiltunnel richting Amstelwijck
Vanaf de Kiltunnel richting Amstelwijck neem Rijksstraatweg en volg vervolgens Simon de Danserweg en de Laan van Londen.

Omleidingsroute 2 vanaf Kiltunnel richting A16 Breda/ Rotterdam
Vanaf de Kiltunnel richting Breda/ Rotterdam neem Rijksstraatweg en volg de Mijlweg en Laan der Verenigde Naties. Neem toerit 21 Dordrecht-Centrum van de A16.

Omleidingsroute 3 vanaf Kiltunnel richting de N3 Papendrecht
Vanaf de Kiltunnel richting N3 Papendrecht neem Rijksstraatweg en volg de Mijlweg. Neem vervolgens de Laan der Verenigde Naties. Neem toerit van de N3 richting A15.

Omleidingsroute 4 vanaf Amstelwijck richting A16 Breda/ Rotterdam/ ‘s-Gravendeel
Volg de Laan van Londen en Simon de Danserweg, vervolgens via de Rijksstraatweg, Mijlweg en neem toerit 21 DordrechtCentrum van de A16 richting Breda/ Rotterdam.

Omleidingsroute 5 vanaf Breda richting ‘s-Gravendeel/ N3
Verkeer richting N3 vanaf afrit 21 Dordrecht-Centrum neem Laan der Verenigde Naties naar N3. Verkeer richting ‘s-Gravendeel neem afrit 21 en Laan der Verenigde Naties en neem vervolgens toerit 21 van de A16 richting Breda en vervolgens afrit 20 ’s-Gravendeel.

Omleidingsroute 6 vanaf Papendrecht richting A16/ ‘s-Gravendeel
Vanaf de N3 neem Laan der Verenigde Naties. Neem toerit 21 Dordrecht-Centrum van de A16 richting Breda/ Rotterdam.

Omleidingsroute vanaf A16 Rotterdam richting N3
Vanaf knooppunt Ridderkerk neem A15 richting Gorinchem. Neem vervolgens afrit 23 Papendrecht van de A15.

Klik op de afbeelding en bekijk die  in een groter formaat.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.