Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weekendafsluiting N3 in beide richtingen

De N3 is komend weekend afgesloten in beide richtingen, vanaf de Rijksstraatweg tot Laan der Verenigde Naties. Dat gebeurt vrijdag 7 juni vanaf 22.00 uur tot dinsdag 11 juni 5.00 uur (verlengd Pinksterweekend), zo laat het Projectteam A16-N3 van Boskalis Nederland weten in hun mail-nieuwsbrief.

Boskalis: “In dit lange pinksterweekeinde rijden we de rijdekken voor het nieuwe viaduct over de A16 naar hun plek vanuit de voorbouwlocatie. Ook voorzien we de N3 in beide rijrichtingen van asfalt.”
DE N3 is dus deels afgesloten, maar ook toerit en afrit 20 (‘s-Gravendeel van en naar de A16 richting Breda). Er zijn diverse omleidingsroutes Boskalis vermeldt de volgende in hun nieuwsbrief.
Zie ook de afbeelding onderaan deze pagina (voor een groter formaat).

Omleidingsroute 1 vanaf Kiltunnel richting Amstelwijck
Vanaf de Kiltunnel richting Amstelwijck neem Rijksstraatweg en volg vervolgens Simon de Danserweg en de Laan van Londen.

Omleidingsroute 2 vanaf Kiltunnel richting A16 Breda/ Rotterdam
Vanaf de Kiltunnel richting Breda/ Rotterdam neem Rijksstraatweg en volg de Mijlweg en Laan der Verenigde Naties. Neem toerit 21 Dordrecht-Centrum van de A16.

Omleidingsroute 3 vanaf Kiltunnel richting de N3 Papendrecht
Vanaf de Kiltunnel richting N3 Papendrecht neem Rijksstraatweg en volg de Mijlweg. Neem vervolgens de Laan der Verenigde Naties. Neem toerit van de N3 richting A15.

Omleidingsroute 4 vanaf Amstelwijck richting A16 Breda/ Rotterdam/ ‘s-Gravendeel
Volg de Laan van Londen en Simon de Danserweg, vervolgens via de Rijksstraatweg, Mijlweg en neem toerit 21 DordrechtCentrum van de A16 richting Breda/ Rotterdam.

Omleidingsroute 5 vanaf Breda richting ‘s-Gravendeel/ N3
Verkeer richting N3 vanaf afrit 21 Dordrecht-Centrum neem Laan der Verenigde Naties naar N3. Verkeer richting ‘s-Gravendeel neem afrit 21 en Laan der Verenigde Naties en neem vervolgens toerit 21 van de A16 richting Breda en vervolgens afrit 20 ’s-Gravendeel.

Omleidingsroute 6 vanaf Papendrecht richting A16/ ‘s-Gravendeel
Vanaf de N3 neem Laan der Verenigde Naties. Neem toerit 21 Dordrecht-Centrum van de A16 richting Breda/ Rotterdam.

Omleidingsroute vanaf A16 Rotterdam richting N3
Vanaf knooppunt Ridderkerk neem A15 richting Gorinchem. Neem vervolgens afrit 23 Papendrecht van de A15.

Klik op de afbeelding en bekijk die  in een groter formaat.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lekker spetteren in Sterrenburgpark

DORDRECHT – De nieuwe, natuurlijke speelplek in het Sterrenburgpark is nog niet officieel geopend, maar er wordt nu al heerlijk gespeeld. Het is er dan ook echt weer voor. De speelplek wordt woensdag 3 juli pas officieel geopend met van 14.30 tot 17.00 uur muziek, activiteiten zoals een obstacle run en sportworkshop, en lekkere hapjes. Ook wordt de nieuwe naam van de speelplek onthuld. Alle activiteiten zijn gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd en iedereen is welkom.

Actueel

Politie zet extra mensen in wegens autobranden

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft naar aanleiding van het grote aantal autobranden van dit jaar in overleg met de politie besloten meer opsporingskracht in te zetten door experts in te schakelen en een regionaal flexteam in te zetten.‘Sinds begin dit jaar zijn achttien auto’s uitgebrand. Vooral de afgelopen dagen is het raak met zeven branden kort achter elkaar’. 

Actueel

Opnieuw autobrand in Orionstraat

DORDRECHT – De bewoners van de Orionstraat in Sterrenburg worden er wanhopig en verdrietig van. Vorige week brandde er al een auto uit in hun straat en in de nacht van maandag op dinsdag was het rond half twee weer raak. De brandweer kon niet voorkomen dat ook dit voertuig onherstelbaar beschadigd raakte. Er gaan geluiden op in de buurt om te gaan surveilleren met een burgerwacht. De politie is bezig met onderzoek, ook naar de reeks autobranden die Dordrecht de afgelopen weken teistert.