Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat vind jij van Omgevingsvisie Dordrecht 1.0?

Dordrecht maakte de eerste Omgevingsvisie. Daarin staat hoe de stad om wil gaan met de ruimte die er is. Dordrecht wil groeien én economisch gezond zijn. Wat vinden Dordtenaren daar van? Iedereen kan reageren.

De Omgevingsvisie Dordrecht 1.0 beschrijft welke doelen er zijn voor de ruimte die de stad heeft. Denk aan bijvoorbeeld plannen voor verkeer, woonvisies en milieubeleid. In de Omgevingsvisie staat hoe Dordrecht deze doelen wil gaan halen.
Er staan 7 doelen centraal. Die 7 doelen helpen mee om 2 grote opdrachten voor de stad uit te voeren. We willen groeien én we willen economisch gezond zijn.

De 7 doelen. Dordrecht is:
– een aantrekkelijke stad;
– een bereikbare stad;
– een gezonde stad;
– een stad met een uitstekend vestigingsklimaat;
– in 2035 klimaatbestendig;
– in 2050 energieneutraal;
– beschermend en stimulerend voor biodiversiteit.

Digitale avond Omgevingsvisie 18 november
Wil je graag kennis maken met de inhoud van de Omgevingsvisie? Op woensdagavond 18 november om 19.30 uur is er een presentatie. Die kun je digitaal volgen. Je krijgt uitleg over hoe de Omgevingsvisie is geschreven. Ook maak je kennis met de 7 doelen. Het is ook mogelijk om korte presentaties van 2 doelen naar keuze te volgen.
Je kunt die avond vragen stellen en je hoort hoe je een reactie (zienswijze) kunnen geven.

Interesse?
Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar de organisatie. Je ontvangt dan de link van de livestream op 18 november.

Je mening geven?
Tot en met dinsdag 22 december 2020 kun je je mening geven over de Omgevingsvisie Dordrecht. Je doet dat door het indienen van een zienswijze. Dit kan door een brief te schrijven naar:
Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. mevrouw S. Roza, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht, onderwerp: ‘Zienswijze ontwerp Omgevingsvisie Dordrecht’.

Liever mondeling reageren? Maak dan een telefonische afspraak. Doe dit wel voor 7 december 2020. Dat kan via mevrouw S. Roza, telefoonnummer (078) 770 42 88 of door haar een e-mail te sturen.

Te zien in de hal van het Stadskantoor of op het web
De ontwerp Omgevingsvisie Dordrecht kun je tot en met 22 december 2020 bekijken in de hal van het Stadskantoor. Tijdens de openingsuren ben je welkom (Spuiboulevard 300, Dordrecht).
De visie kun je bovendien vinden op de website van Ruimtelijke Plannen en via www.omgevingswetdordrecht.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Scholendans in Sterrenburg

DORDRECHT – De Dordtse Vrijeschool opent het nieuwe schooljaar een dependance in het huidige schoolgebouw van IKC Het Kristal aan de Zuilenburg 68. Het Kristal, dat nu nog twee locaties heeft in Sterrenburg, verhuist na de kerstvakantie alle leerlingen van beide locaties tijdelijk naar het schoolgebouw aan de Eulerlaan. Directeur Inge Ros: “Op onze locatie Heimerstein wordt een nieuw schoolgebouw gebouwd, waar over ongeveer twee jaar al onze leerlingen zullen worden gehuisvest.”

Actueel

Video: Flinke schade na woningbrand

DORDRECHT – De woning aan de Schorpioenstraat in Sterrenburg waar gisteren aan het eind van de middag brand uitbrak, is flink beschadigd. De brandweer had de uitslaande brand vrij snel onder controle. Eén persoon werd vanwege het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer onderzoekt hoe de brand is ontstaan. (Foto en Video: Thymen Stolk)

Actueel

UPDATE : Woningbrand in Sterrenburg

DORDRECHT – De brandweer werd vanmiddag rond half vijf opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Schorpioenstraat in Sterrenburg. De brand woedde op de eerste etage en zolder. Op de begane grond ontstond vooral water- en rookschade. De omliggende woningen werden tijdens de brand uit voorzorg nat gehouden. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle en gaat onderzoek doen naar de oorzaak. Een persoon die rook had ingeademd werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. (Foto’s: Thymen Stolk)