Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat te doen bij hoogwater of een evacuatie?

Weet jij wat je moet doen als er op het eiland van Dordrecht hoogwater of een evacuatie is? Weet je wat de risico’s en de mogelijkheden zijn? Weet je waar je heen kunt om te schuilen? En wat verwacht je van een schuilplaats?

Daar gaat de enquête Hoogwater Evacuatie over. Vul de enquête in en je helpt ons om de wensen en verwachtingen van Dordtenaren in kaart te brengen. Zodat we onze communicatie en maatregelen daar nog beter op kunnen aanpassen. Invullen kost slechts 10 minuten.

Doel van de enquête
Deze enquête is gemaakt voor het onderzoek van een Water Management studente bij de gemeente Dordrecht. Deze enquête zal gebruikt worden voor haar afstudeeronderzoek.
Met deze enquête willen we onderzoeken hoe bewust de Dordtenaren zich zijn van de risico’s en mogelijkheden op het gebied van waterveiligheid en evacuatie.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.