Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat te doen bij hoogwater of een evacuatie?

Weet jij wat je moet doen als er op het eiland van Dordrecht hoogwater of een evacuatie is? Weet je wat de risico’s en de mogelijkheden zijn? Weet je waar je heen kunt om te schuilen? En wat verwacht je van een schuilplaats?

Daar gaat de enquête Hoogwater Evacuatie over. Vul de enquête in en je helpt ons om de wensen en verwachtingen van Dordtenaren in kaart te brengen. Zodat we onze communicatie en maatregelen daar nog beter op kunnen aanpassen. Invullen kost slechts 10 minuten.

Doel van de enquête
Deze enquête is gemaakt voor het onderzoek van een Water Management studente bij de gemeente Dordrecht. Deze enquête zal gebruikt worden voor haar afstudeeronderzoek.
Met deze enquête willen we onderzoeken hoe bewust de Dordtenaren zich zijn van de risico’s en mogelijkheden op het gebied van waterveiligheid en evacuatie.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.