Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat is er open in Winkelcentrum Sterrenburg?

De nieuwe coronamaatregelen hebben ook grote gevolgen voor Winkelcentrum Sterrenburg. Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten. Essentiële winkels blijven wel open. Wat betekent dat?

Essentiële winkels zijn gericht op de eerste levensbehoeften, zoals supermarkten en andere levensmiddelenwinkels, apotheken en drogisterijen, opticiens, banken. Een volledige lijst van essentiële winkels is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Ook alle coronamaatregelen die van toepassing zijn op de detailhandel zijn daar te vinden.

Doorstroom bevorderen
Winkelcentrum Sterrenburg wil er alles aan doen om de bezoekers zo veilig mogelijk te laten winkelen. Om doorstroom in de open delen van het winkelcentrum te bevorderen zijn openbare toiletten, bankjes en het speelplein tijdelijk gesloten voor publiek of opgeruimd.

Meer weten? Lees het laatste nieuws op www.sterrenburg.nl, de website van het winkelcentrum.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Renovatie en verduurzaming flats Kapteynweg en Sitterstraat van start

DORDRECHT – Aan de Kapteynweg en De Sitterstraat in Sterrenburg is de renovatie van 252 woningen, verdeeld over vier flatgebouwen, officieel gestart. Met deze ingrijpende ‘upgrade’ wil woningcorporatie Trivire de woningen klaar maken voor de toekomst, door ze energiezuiniger en comfortabeler te maken. Bouwend projectontwikkelaar VORM voert de renovatie in opdracht van Trivire uit. Woensdag gaven Trivire, de bewoners, wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid) en VORM het feestelijke startsein voor de renovatie.

Actueel

Leerlingen De Repelaer laten cliënten Nova verhalen beleven

DORDRECHT – De kinderen van basisschool De Repelaer (H3O) en de ‘overburen’ van Nova (Gemiva-SVG Groep) aan de Eddingtonweg in Sterrenburg komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Over en weer is dat zeer leerzaam, vertelt Paul Schellekens, bouwcoördinator op De Repelaer. Dat gold zeker ook voor de Kinderboekenweek-activiteit die vorige week plaatsvond. Lees het hele verhaal in de Dordt Centraal van deze week! Ook online te lezen!

Actueel

Lezersfoto: Prima uitzicht

DORDRECHT – Dit is het uitzicht dat Willy Mahabiersing heeft vanuit de Octant-flat in Sterrenburg. Niet …