Wanneer beginnen de werkzaamheden in het Sterrenburgpark
Je kunt je het nu even niet voorstellen, maar een tijdje terug stonden er nog grote plassen op het gras in het Sterrenburgpark. Afgelopen periode dachten tientallen Sterrenburgers mee over een mooie oplossing. Het plan ligt nu klaar: er komt een mooie natuurlijke plek, met water, om lekker te kunnen spelen en bewegen. Wie willen er helpen om daar een succes van te maken?
Een tijdje geleden kon iedereen reageren op het ontwerp van de nieuwe speelplek. De Werkgroep Sterrenburgpark en de gemeente stelden samen dat ontwerp vast. Momenteel wordt er hard gewerkt om alle werkzaamheden aan te besteden: welke aannemer gaat er aan de slag? Die aannemer gaat ook op andere plekken in het Sterrenburgpark en in andere Dordtse parken zorgen dat er geen wateroverlast meer is. Wat het kan ook veel en hard regenen…
Hoe komt de plek er uit te zien?
Nieuwsgierig en het ontwerp nog niet bekeken? Je kunt het hier zien (in een PDF) of kom eens langs in de Pop-up Wijkwinkel, daar hangt een grote tekening aan de muur.
Werkgroep Sterrenburgpark – doe je mee?
De Werkgroep Sterrenburg, met bewoners uit de wijk, is ondertussen bezig om te kijken of er meer geld is te vinden en denkt mee over het gebruik van de nieuwe plek voor spelen en bewegen. Want zo kan het probleem van een te nat park, mooi gaan bijdragen aan gezondheid voor jong en oud. Want spelen en bewegen is goed voor iedereen.
Wil jij meedenken? Meedoen? Heb je nog meer ideeën voor een bruisend park? Voor nog meer activiteiten? Voor een feestje…
Meld je dan even bij de Werkgroep Sterrenburgpark via de mail (aan voorzitter Rob Roelofs).
Planning – wanneer is het klaar?
Zodra alle werkzaamheden technisch zijn uitgewerkt, start het zoeken van een aannemer. Die kan dan – waarschijnlijk in het vroege najaar – aan de slag. Dit jaar moet de nieuwe plek klaar zijn…
Er is dan nog wel even tijd nodig voor al het groen om te herstellen, zodat gras, struiken en bomen er weer mooi bij staan. Voor het aanleggen van het speelwater, een nieuw wandelpad, bruggetjes, speelplekken, banken en picknick-tafels moeten er wel struiken en bomen verdwijnen. Veel Sterreburgers vroegen ook om meer (uit)zicht op de nieuwe plek voor spelen en bewegen. Een deel van de bomen zal ook met het onderste deel van de stam ‘verdwijnen’ in de grond – er komt bijvoorbeeld een hoge klimheuvel met een klimboom. Daar houden bomen niet zo van, dus het is even afwachten wat die de komende jaren doen. Het plan wordt zo aangepast, dat de mooiste en beste bomen zo veel als maar mogelijk is, blijven staan.
Idee is om omgezaagde bomen en takken die ‘over’ zijn, te gebruiken bij de aanleg. Bijvoorbeeld om hutten mee te kunnen bouwen of een bruggetje van te maken. Als er niet voldoende goed hout is, zullen er bomen van elders in de stad gebruikt worden. ook zijn er ideeën voor het maken van zogenaamde takkenrillen. In de video zie je hoe dat werkt. Daar zijn wel vrijwilligers bij nodig. Laat weten of jij in het najaar een handje wil komen helpen aan de Werkgroep Sterrenburgpark.
Meer weten?
Kijk ook eens op www.wijkendordrecht.nl/sterrenburg/sterrenburgpark-doe-mee.