Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vrijwilligers gezocht – kijk eens op Inzet 078

Activiteitencentrum Overweg zoekt een vrijwilliger handvaardigheid. Overweg is een instelling op de Prattenburg, waar mensen met een lichamelijke handicap op een zinvolle manier hun dag kunnen doorbrengen. Waar vind je zulke vacatures voor vrijwilligers?

Ben je vrijwilliger of heb je zin om vrijwilligerswerk te gaan doen? Bij INZET078! kun je terecht voor leuke vacatures en advies op maat: welke vrijwilligerswerk past bij jou? Ook met andere vragen over vrijwillige inzet helpen we je graag.
INZET078! ondersteunt ook organisaties die met vrijwilligers werken. Dit doen we door het geven van informatie, advies en praktische ondersteuning.

Samenwerking
ContourdeTwern, MEE Plus en Vivenz zijn bestuurlijke partners binnen INZET078!. Zij werken intensief samen met de Bibliotheek AanZet, Stichting ANDERS en Stichting MBO Dordrecht. Ook andere partijen kunnen zich aanmelden.

Oh, en die vacature voor Overweg en nog veel meer vacatures, vind je via https://inzet078.nl/vacature/vrijwilliger-lhv-lichte-handvaardigheid/.

Wil je meer weten over het activiteitencentrum? Kijk eens op www.gemiva-svg.nl/overweg.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.