Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Via het web toch contact houden?

Er moet steeds meer digitaal gebeuren, maar nog lang niet iedereen lukt het om dat ook te doen. Dat is in een tijd waarin persoonlijke contacten ook steeds lastiger zijn, een heel gemis. Want dan lukt het je ook niet om contact te houden via sociale media en allerlei apps op je telefoon… Gelukkig is er een lesprogramma voor iedereen die wil leren omgaan met de digitale wereld. 

Zo is er Welkom Online, een gratis online lesprogramma. Durf je daar aan te beginnen? Mogelijk wil een familielid of vriend(in) je helpen? Er zijn vier lessen:
– je dagelijkse leven;
– je actieve leven;
– je sociale leven;
– en je gezonde leven.
Een deelnemer gaat in 6-12 weken (samen met een begeleider) door het lesprogramma heen.

Voor wie is dit bestemd?
Het online lesprogramma is bedoeld voor mensen die zelden of nooit online zijn geweest. Vaak zijn dit ouderen. Zij worden begeleid door studenten, kinderen, kleinkinderen, vrijwilligers of andere mensen uit hun omgeving. Iets voor jou, samen met je opa of oma, de buurvrouw of een andere ouderen in de buurt?

Met Welkom Online maak je kennis met de mogelijkheden van het internet. Je leert je digitaal te redden in onze samenleving. Als je digitaal vaardiger bent, is het ook makkelijker meer contact krijgen met vrienden en families. Je zult merken hoe leuk het kan zijn ook via het web verbonden te zijn.

Nationaal Ouderenfonds werkt samen
Het ouderenfonds werkt samen met VodafoneZiggo en Samsung in het lesprogramma Welkom Online. Zo maken ze samen ouderen wegwijs in de digitale wereld.

Meer weten?
Op welkomonline.nl vind je informatie over het lesprogramma en hoe je dat kunt volgen.

De Rabobank geeft ook aandacht aan die digitale wereld, bijvoorbeeld via www.ikwoonleefzorg.nl/actief/sociale-media.

Op de website van seniorweb.nl vind je allerlei informatie over (computer)onderwerpen. De vrijwilligers van Seniorweb in Dordrecht zijn te vinden via de Bibliotheek op de Groenmarkt.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.