Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Verras de mantelzorger!

Dat is het thema van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In Dordrecht is er een hele Verwenweek voor alle mantelzorgers. Speciale aandacht is er voor jonge mantelzorgers.

Een mantelzorger verrassen kan al heel eenvoudig, door een compliment, een leuke kaart of door (kaart te vinden op www.meemantelzorg.nl/jijzorgt ) hem of haar te verrassen met een leuk cadeautje of een mooi uitje.

De Dordtse Verwenweek
Verschillende organisaties in Dordrecht hebben in de week van 9 tot en met 16 november 2019 leuke activiteiten voor mantelzorgers. Er is een handig activiteitenoverzicht van De Dordtse Verwenweek. Daarin staat alles over data, tijden, plekken en of u wel of niet vooraf moet aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Jonge mantelzorgers
Ook jonge mantelzorgers verdienen extra aandacht! Veel jongeren maken het mee: er is bij hen thuis iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving. Dat kan de vader of moeder zijn, maar ook een broer of zus of een ander familielid.

Kent u een jonge mantelzorger uit Dordrecht in de leeftijd van 6 t/m 21 jaar? Laat dat ons weten en wij zorgen dat diegene een leuk cadeautje krijgt!
Aanmelden van een jonge mantelzorger kan tot 30 oktober 2019 via het aanmeldformulier op de website van MEE Mantelzorg.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)