Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Verras de mantelzorger!

Dat is het thema van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In Dordrecht is er een hele Verwenweek voor alle mantelzorgers. Speciale aandacht is er voor jonge mantelzorgers.

Een mantelzorger verrassen kan al heel eenvoudig, door een compliment, een leuke kaart of door (kaart te vinden op www.meemantelzorg.nl/jijzorgt ) hem of haar te verrassen met een leuk cadeautje of een mooi uitje.

De Dordtse Verwenweek
Verschillende organisaties in Dordrecht hebben in de week van 9 tot en met 16 november 2019 leuke activiteiten voor mantelzorgers. Er is een handig activiteitenoverzicht van De Dordtse Verwenweek. Daarin staat alles over data, tijden, plekken en of u wel of niet vooraf moet aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Jonge mantelzorgers
Ook jonge mantelzorgers verdienen extra aandacht! Veel jongeren maken het mee: er is bij hen thuis iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving. Dat kan de vader of moeder zijn, maar ook een broer of zus of een ander familielid.

Kent u een jonge mantelzorger uit Dordrecht in de leeftijd van 6 t/m 21 jaar? Laat dat ons weten en wij zorgen dat diegene een leuk cadeautje krijgt!
Aanmelden van een jonge mantelzorger kan tot 30 oktober 2019 via het aanmeldformulier op de website van MEE Mantelzorg.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordt feliciteert Dordtenaren met Dordt

DORDRECHT – In het straatbeeld, zoals hier langs de Leeuwstraat, is het nu ook duidelijk: Dordrecht viert dit jaar haar 800e verjaardag. Dat wordt het hele jaar gevierd. Met een speciale editie van Big Rivers, een internationale tentoonstelling van Dordrechts bekendste kunstenaar Albert Cuyp in het Dordrechts Museum en tal  van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en in het onderwijs, verspreid over de stad. Op dordrecht800.nl is de activiteitenagenda te vinden. Deze wordt de komende tijd nog verder aangevuld.

Actueel

Autobranden in de wijk Sterrenburg

DORDRECHT – In de nacht van 1 op 2 januari is Sterrenburg wederom opgeschrikt door twee autobranden. Deze keer was het raak aan de Sandenburg en de Walenburg. De brandweer die snel ter plaatse was, kon niks anders meer doen dan blussen. Beide auto’s liepen flinke schade op. De politie onderzoekt de autobranden en kijkt of er verbanden zijn met de andere autobranden in Dordrecht.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Jan van der Pas uit Sterrenburg maakte deze bijzondere foto zondag aan het eind van de middag in de Dordtse polder. ‘Wat is de natuur toch mooi’, schrijft hij erbij. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!