Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2019

“Per 1 januari 2019 wordt de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast”, zo laat de rijksoverheid weten. “Het gaat om de Participatiewet, de IOAW en IOAZ, de AOW, de Anw, de Wajong, de WW, de WIA, de WAO, de ZW en de TW. Dat komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon.” Vragen?

Ook voor veel Sterrenburgers betekent dat dus dat hun inkomen verandert. Het minimumloon stijgt van € 1.594,20 naar € 1.615,80 bruto per maand. En dus ook allerlei regelingen die daar aan gekoppeld zijn. Ook de minimumjeugdlonen veranderen per 1 januari 2019.

De nieuwe uitkeringsbedragen zijn te vinden in het overzicht dat de rijksoverheid maakte.

Vragen over geldzaken?
Heb je vragen over geldzaken? Iedereen is ook van harte welkom bij de adviseurs geldzaken Kitty van Coevorden en Daniella Ebbers-Kes. Je kunt bij hen terecht met alle vragen die met geld te maken hebben.
Kitty en Daniella zijn iedere dinsdag, donderdag en vrijdag te vinden in het gebouw van de sociale dienst, Spuitboulevard 298. Tussen 9.00 en 12.00 uur ben je welkom. Je kunt ook op die dagen een afspraak maken. Een afspraak is mogelijk tussen 12.00 en 17.00 uur. Bellen kan via (078) 770 89 10 of whatsapp met 06-36 24 16 62.
Informatie is ook te vinden op de website van de sociale dienst.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Een mooie zonsondergang, door Hannie Deventer vastgelegd in de wijk Wilgenwende. Ook een mooie foto gemaakt? Wij zien hem graag onder vermelding van Lezersfoto binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Nieuwe Landbouwweg klaar

DORDRECHT – Eind vorig jaar is de nieuwe Landbouwweg in de Nieuwe Dordtse Biesbosch opgeleverd; volgende week zal wethouder Marco Stam de weg feestelijk openen. Boer Jan Willemsens die aan de weg zijn gelijknamige akkerbouwbedrijf heeft, is blij met de realisatie. Het betekent dat fietsers meer ruimte krijgen op de Wieldrechtse Zeedijk ten zuiden van Sterrenburg. Zware landbouwmachines kunnen over de nieuwe weg. Ook ander gemotoriseerd verkeer is welkom.

Politieberichten

Twee drugsdealers aangehouden

DORDRECHT – De politie heeft vrijdag 11 januari twee drugsdealers aangehouden. In de omgeving van het Watersteyngebouw in Wielwijk zagen agenten een drugsdeal en kon een 36-jarige Dordtenaar opgepakt worden met cocaïne en heroïne op zak. In de wijk Sterrenburg vond ook een drugsdeal plaats en werd er een 30-jarige Dordtenaar aangehouden met cocaïne. In de woning van de dealer werden ook verdovende middelen en geld aangetroffen. De politie onderzoekt beide zaken.