Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2019

“Per 1 januari 2019 wordt de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast”, zo laat de rijksoverheid weten. “Het gaat om de Participatiewet, de IOAW en IOAZ, de AOW, de Anw, de Wajong, de WW, de WIA, de WAO, de ZW en de TW. Dat komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon.” Vragen?

Ook voor veel Sterrenburgers betekent dat dus dat hun inkomen verandert. Het minimumloon stijgt van € 1.594,20 naar € 1.615,80 bruto per maand. En dus ook allerlei regelingen die daar aan gekoppeld zijn. Ook de minimumjeugdlonen veranderen per 1 januari 2019.

De nieuwe uitkeringsbedragen zijn te vinden in het overzicht dat de rijksoverheid maakte.

Vragen over geldzaken?
Heb je vragen over geldzaken? Iedereen is ook van harte welkom bij de adviseurs geldzaken Kitty van Coevorden en Daniella Ebbers-Kes. Je kunt bij hen terecht met alle vragen die met geld te maken hebben.
Kitty en Daniella zijn iedere dinsdag, donderdag en vrijdag te vinden in het gebouw van de sociale dienst, Spuitboulevard 298. Tussen 9.00 en 12.00 uur ben je welkom. Je kunt ook op die dagen een afspraak maken. Een afspraak is mogelijk tussen 12.00 en 17.00 uur. Bellen kan via (078) 770 89 10 of whatsapp met 06-36 24 16 62.
Informatie is ook te vinden op de website van de sociale dienst.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.

Actueel

Meerdere ongelukken binnen enkele uren

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Sterrenburg vonden maandagmiddag twee ongelukken plaats met letsel. Rond kwart voor drie raakte een jongen gewond nadat hij werd aangereden door een auto, hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een ongeluk ter hoogte van de Blaauwweg met de Galileïlaan, daar kwam een bezorger van Domino´s ten val, over zijn verwondingen is niets bekend.(Foto: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO : Verrassing voor jarige Norah Dordrecht

DORDRECHT – Het begon met een leuke oproep via Facebook om Norah op 7 mei allemaal een kaartje te sturen voor haar dertiende verjaardag. Samen met de buren werd er donderdagmiddag voor haar gezongen en kreeg ze cadeaus. Ze heeft ruim twintig verjaardagskaarten gekregen, filmpjes met gelukwensen, cadeaus, geld en bloemen. “Het was mijn mooiste verjaardag”, zei de verraste Norah na afloop tegen haar moeder.( Foto’s en Video: thymen Stolk / privefoto )