Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2019

“Per 1 januari 2019 wordt de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast”, zo laat de rijksoverheid weten. “Het gaat om de Participatiewet, de IOAW en IOAZ, de AOW, de Anw, de Wajong, de WW, de WIA, de WAO, de ZW en de TW. Dat komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon.” Vragen?

Ook voor veel Sterrenburgers betekent dat dus dat hun inkomen verandert. Het minimumloon stijgt van € 1.594,20 naar € 1.615,80 bruto per maand. En dus ook allerlei regelingen die daar aan gekoppeld zijn. Ook de minimumjeugdlonen veranderen per 1 januari 2019.

De nieuwe uitkeringsbedragen zijn te vinden in het overzicht dat de rijksoverheid maakte.

Vragen over geldzaken?
Heb je vragen over geldzaken? Iedereen is ook van harte welkom bij de adviseurs geldzaken Kitty van Coevorden en Daniella Ebbers-Kes. Je kunt bij hen terecht met alle vragen die met geld te maken hebben.
Kitty en Daniella zijn iedere dinsdag, donderdag en vrijdag te vinden in het gebouw van de sociale dienst, Spuitboulevard 298. Tussen 9.00 en 12.00 uur ben je welkom. Je kunt ook op die dagen een afspraak maken. Een afspraak is mogelijk tussen 12.00 en 17.00 uur. Bellen kan via (078) 770 89 10 of whatsapp met 06-36 24 16 62.
Informatie is ook te vinden op de website van de sociale dienst.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lekker spetteren in Sterrenburgpark

DORDRECHT – De nieuwe, natuurlijke speelplek in het Sterrenburgpark is nog niet officieel geopend, maar er wordt nu al heerlijk gespeeld. Het is er dan ook echt weer voor. De speelplek wordt woensdag 3 juli pas officieel geopend met van 14.30 tot 17.00 uur muziek, activiteiten zoals een obstacle run en sportworkshop, en lekkere hapjes. Ook wordt de nieuwe naam van de speelplek onthuld. Alle activiteiten zijn gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd en iedereen is welkom.

Actueel

Politie zet extra mensen in wegens autobranden

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft naar aanleiding van het grote aantal autobranden van dit jaar in overleg met de politie besloten meer opsporingskracht in te zetten door experts in te schakelen en een regionaal flexteam in te zetten.‘Sinds begin dit jaar zijn achttien auto’s uitgebrand. Vooral de afgelopen dagen is het raak met zeven branden kort achter elkaar’. 

Actueel

Opnieuw autobrand in Orionstraat

DORDRECHT – De bewoners van de Orionstraat in Sterrenburg worden er wanhopig en verdrietig van. Vorige week brandde er al een auto uit in hun straat en in de nacht van maandag op dinsdag was het rond half twee weer raak. De brandweer kon niet voorkomen dat ook dit voertuig onherstelbaar beschadigd raakte. Er gaan geluiden op in de buurt om te gaan surveilleren met een burgerwacht. De politie is bezig met onderzoek, ook naar de reeks autobranden die Dordrecht de afgelopen weken teistert.