Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2019

“Per 1 januari 2019 wordt de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast”, zo laat de rijksoverheid weten. “Het gaat om de Participatiewet, de IOAW en IOAZ, de AOW, de Anw, de Wajong, de WW, de WIA, de WAO, de ZW en de TW. Dat komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon.” Vragen?

Ook voor veel Sterrenburgers betekent dat dus dat hun inkomen verandert. Het minimumloon stijgt van € 1.594,20 naar € 1.615,80 bruto per maand. En dus ook allerlei regelingen die daar aan gekoppeld zijn. Ook de minimumjeugdlonen veranderen per 1 januari 2019.

De nieuwe uitkeringsbedragen zijn te vinden in het overzicht dat de rijksoverheid maakte.

Vragen over geldzaken?
Heb je vragen over geldzaken? Iedereen is ook van harte welkom bij de adviseurs geldzaken Kitty van Coevorden en Daniella Ebbers-Kes. Je kunt bij hen terecht met alle vragen die met geld te maken hebben.
Kitty en Daniella zijn iedere dinsdag, donderdag en vrijdag te vinden in het gebouw van de sociale dienst, Spuitboulevard 298. Tussen 9.00 en 12.00 uur ben je welkom. Je kunt ook op die dagen een afspraak maken. Een afspraak is mogelijk tussen 12.00 en 17.00 uur. Bellen kan via (078) 770 89 10 of whatsapp met 06-36 24 16 62.
Informatie is ook te vinden op de website van de sociale dienst.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.