Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tweelingen- en Stierstraat: een fijn nieuw buurtje

De Tweelingen-Stierstraat in Sterrenburg: een fijne woonbuurt, waar iedere bewoner graag woont en bijdraagt aan de buurt. De verduurzaming van het wooncomplex aan de Tweeling-Stierstraat te Dordrecht staat in de steigers. Letterlijk. Lees hier meer over op de website van Trivire.

De 128 woningen worden gerenoveerd en voorzien van isolatie, duurzame verwarming en nieuwe keukens en badkamers. Inmiddels wonen nog ongeveer 20 huishoudens al langere tijd in deze buurt, de overige ongeveer 100 woningen zijn de afgelopen jaren leeggekomen. Het wooncomplex ligt in een groene buurt waar het prettig wonen is en waar de komende maanden circa 100 nieuwe huishoudens komen wonen.

“In een korte tijd 100 nieuwe huishoudens in deze buurt, zien wij als een kans om na te denken over wat voor buurt we willen dat de Tweeling-Stierstraat wordt”, zo laat Trivire weten. Er is een toekomstvisie voor dit buurtje en die is uitgewerkt in een verhuur- en beheerplan. “Dit doen we gezamenlijk met huidige en nieuwe bewoners en samenwerkingspartners, waarmee we een beheergroep vormen.”

Lees meer op de website van Trivire.

Lees de nieuwsbrief van Trivire van december.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Open huis activiteitencentrum Overweg  

DORDRECHT – Activiteitencentrum Overweg in Dordrecht opent maandag 10 juni van 09.30 tot 11.30 uur zijn deuren voor een open huis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te maken met de activiteiten en faciliteiten die het centrum heeft voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of een verstandelijke beperking. Het centrum is gevestigd aan de Prattenburg 80 in Sterrenburg.

Actueel

Prijs voor vernieuwd winkelcentrum in Sterrenburg

DORDRECHT – De vernieuwing van Full Service Center Sterrenburg, ingediend door eigenaar Wereldhave, Jumbo Foodmarkt Dordrecht, Gemeente Dordrecht en ontwikkelaar NEOO, is door een vakjury uitgeroepen tot beste multifunctionele (centrum)ontwikkeling van 2024.(Archieffoto: Stolk Fotografie)

Actueel

Flinke schade bij aanrijding in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Copernicusweg in Sterrenburg zijn vanmiddag bij de afrit van de N3 twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder die vanaf de N3 kwam en moest stoppen voor de haaientanden zag vermoedelijk de andere auto, bestuurd door een vrouw, over het hoofd. Het gevolg was een flinke klapper. De bestuurster werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide wagens zijn met flinke schade weggetakeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)