Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tweelingen- en Stierstraat: een fijn nieuw buurtje

De Tweelingen-Stierstraat in Sterrenburg: een fijne woonbuurt, waar iedere bewoner graag woont en bijdraagt aan de buurt. De verduurzaming van het wooncomplex aan de Tweeling-Stierstraat te Dordrecht staat in de steigers. Letterlijk. Lees hier meer over op de website van Trivire.

De 128 woningen worden gerenoveerd en voorzien van isolatie, duurzame verwarming en nieuwe keukens en badkamers. Inmiddels wonen nog ongeveer 20 huishoudens al langere tijd in deze buurt, de overige ongeveer 100 woningen zijn de afgelopen jaren leeggekomen. Het wooncomplex ligt in een groene buurt waar het prettig wonen is en waar de komende maanden circa 100 nieuwe huishoudens komen wonen.

“In een korte tijd 100 nieuwe huishoudens in deze buurt, zien wij als een kans om na te denken over wat voor buurt we willen dat de Tweeling-Stierstraat wordt”, zo laat Trivire weten. Er is een toekomstvisie voor dit buurtje en die is uitgewerkt in een verhuur- en beheerplan. “Dit doen we gezamenlijk met huidige en nieuwe bewoners en samenwerkingspartners, waarmee we een beheergroep vormen.”

Lees meer op de website van Trivire.

Lees de nieuwsbrief van Trivire van december.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Renovatie en verduurzaming flats Kapteynweg en Sitterstraat van start

DORDRECHT – Aan de Kapteynweg en De Sitterstraat in Sterrenburg is de renovatie van 252 woningen, verdeeld over vier flatgebouwen, officieel gestart. Met deze ingrijpende ‘upgrade’ wil woningcorporatie Trivire de woningen klaar maken voor de toekomst, door ze energiezuiniger en comfortabeler te maken. Bouwend projectontwikkelaar VORM voert de renovatie in opdracht van Trivire uit. Woensdag gaven Trivire, de bewoners, wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid) en VORM het feestelijke startsein voor de renovatie.

Actueel

Leerlingen De Repelaer laten cliënten Nova verhalen beleven

DORDRECHT – De kinderen van basisschool De Repelaer (H3O) en de ‘overburen’ van Nova (Gemiva-SVG Groep) aan de Eddingtonweg in Sterrenburg komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Over en weer is dat zeer leerzaam, vertelt Paul Schellekens, bouwcoördinator op De Repelaer. Dat gold zeker ook voor de Kinderboekenweek-activiteit die vorige week plaatsvond. Lees het hele verhaal in de Dordt Centraal van deze week! Ook online te lezen!

Actueel

Lezersfoto: Prima uitzicht

DORDRECHT – Dit is het uitzicht dat Willy Mahabiersing heeft vanuit de Octant-flat in Sterrenburg. Niet …