Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Toppie Seizoensdag bij Pip & Zo

Vrijdag 25 oktober is er weer de Toppie Seizoensdag, ditmaal bij Speelotheek Pip&Zo in Stadspolders. Het thema van deze Seizoensdag is ‘samenwerken en recycling’. Kinderen kunnen deelnemen aan allerlei gratis, creatieve, sportieve en muzikale activiteiten. Toppie Dordrecht organiseert met ingang van dit schooljaar elke schoolvakantie een Seizoensdag, een gratis activiteitendag met een programma afgestemd op het seizoen.

Zowel ‘s ochtends, als ‘s middags wacht de deelnemertjes een bomvol programma. ‘s Ochtends kunnen de kinderen zich buiten lekker uitleven tijdens een bootcamp. Binnen worden allerlei creatieve workshops georganiseerd. Daarbij staat het recyclen van materiaal centraal. Van spulletjes die anders weggegooid zouden worden, kun je nog prima muziekinstrumenten, spelletjes en de meeste geweldige bouwwerken maken…

‘s Middags kan er weer geknutseld worden. Met al het moois dat nu buiten te vinden is, zoals gekleurde blaadjes, worden echte kunstwerkjes gemaakt. Verder is er een orkest met zelfgemaakte muziekinstrumenten: samen een tof muziekstuk componeren. Ook kunnen de kinderen werken aan hun zelfvertrouwen tijdens een workshop Krav Maga.
Tussendoor is er voor de deelnemertjes een lekkere én gezonde picknick.

Op het programma
Iedereen is welkom bij Pip & Zo, Selma Lagerlöf-Erf 163 (in Stadspolders).

09.45 uur – 10.00 uur:       Ontvangst en welkomstwoord ochtendprogramma

10.00 uur – 12.00 uur:       Activiteitenprogramma deel 1

12.00 uur – 13.00 uur:       Gezamenlijke, gezonde lunch

13.00 uur – 15.00 uur:       Activiteitenprogramma deel 2

15.00 uur:                          Einde Toppie Seizoensdag

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.