Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Toppie Seizoensdag bij Pip & Zo

Vrijdag 25 oktober is er weer de Toppie Seizoensdag, ditmaal bij Speelotheek Pip&Zo in Stadspolders. Het thema van deze Seizoensdag is ‘samenwerken en recycling’. Kinderen kunnen deelnemen aan allerlei gratis, creatieve, sportieve en muzikale activiteiten. Toppie Dordrecht organiseert met ingang van dit schooljaar elke schoolvakantie een Seizoensdag, een gratis activiteitendag met een programma afgestemd op het seizoen.

Zowel ‘s ochtends, als ‘s middags wacht de deelnemertjes een bomvol programma. ‘s Ochtends kunnen de kinderen zich buiten lekker uitleven tijdens een bootcamp. Binnen worden allerlei creatieve workshops georganiseerd. Daarbij staat het recyclen van materiaal centraal. Van spulletjes die anders weggegooid zouden worden, kun je nog prima muziekinstrumenten, spelletjes en de meeste geweldige bouwwerken maken…

‘s Middags kan er weer geknutseld worden. Met al het moois dat nu buiten te vinden is, zoals gekleurde blaadjes, worden echte kunstwerkjes gemaakt. Verder is er een orkest met zelfgemaakte muziekinstrumenten: samen een tof muziekstuk componeren. Ook kunnen de kinderen werken aan hun zelfvertrouwen tijdens een workshop Krav Maga.
Tussendoor is er voor de deelnemertjes een lekkere én gezonde picknick.

Op het programma
Iedereen is welkom bij Pip & Zo, Selma Lagerlöf-Erf 163 (in Stadspolders).

09.45 uur – 10.00 uur:       Ontvangst en welkomstwoord ochtendprogramma

10.00 uur – 12.00 uur:       Activiteitenprogramma deel 1

12.00 uur – 13.00 uur:       Gezamenlijke, gezonde lunch

13.00 uur – 15.00 uur:       Activiteitenprogramma deel 2

15.00 uur:                          Einde Toppie Seizoensdag

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.