Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tijdelijk onderdak via Doorstart

Vanaf april 2020 krijgen twee woningen van Trivire (in Castorstraat en Keplerweg) een nieuwe invulling. In een brief aan omwonenden legt Trivire uit wat er gaat gebeuren. Komende week is er voor hen ook een informatiebijeenkomst.

Castorstraat en Keplerweg
Twee woningen met de tuinen tegen elkaar werden verhuurd via Syndion, een organisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Die woningen gaan nu verhuurd worden aan het Leger des Heils. Dat wil hier aan de slag met ‘Doorstart’. Doorstart is een kleinschalige opvang voor volwassenen, die voor korte tijd onderdak nodig hebben.

In die periode dat bewoners gebruikmaken van Doorstart, krijgen zij hulp bij het vinden van een zelfstandige woning. Het is de bedoeling dat dit binnen zes tot twaalf maanden lukt. In de brief aan omwonenden vertellen Trivire en Leger des Heils meer over Doorstart.

“De gemeente Dordrecht, het Leger des Heils en Trivire vinden het belangrijk dat ook kwetsbare mensen een passende woning kunnen krijgen, in een woonomgeving waar zij zich prettig voelen. Ook zorgen we met elkaar voor de voor de juiste bescherming en begeleiding”, zo schrijft Trivire.

Uitnodiging
Iedereen die geïnteresseerd is in deze nieuwe invulling van twee woningen, is harte welkom bij de inloop-informatiebijeenkomst. Dan kan iedereen ook antwooorden krijgen op vragen die men heeft. Daarvoor zijn medewerkers van gemeente, Leger des Heils en Trivire aanwezig.

Zie ook de informatie van de redactie van Dordt Centraal op https://sterrenburg.dordtcentraal.nl/project-doorstart-van-start-in-sterrenburg/.

Ook AD/De Dordtenaar had aandacht voor Doorstart in Sterrenburg. Zie https://www.ad.nl/dordrecht/sterrenburgers-positief-kritisch-over-komst-bewoners-leger-des-heils~ae91c5a7/.

(foto via Google maps)

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.

Actueel

Meerdere ongelukken binnen enkele uren

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Sterrenburg vonden maandagmiddag twee ongelukken plaats met letsel. Rond kwart voor drie raakte een jongen gewond nadat hij werd aangereden door een auto, hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een ongeluk ter hoogte van de Blaauwweg met de Galileïlaan, daar kwam een bezorger van Domino´s ten val, over zijn verwondingen is niets bekend.(Foto: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO : Verrassing voor jarige Norah Dordrecht

DORDRECHT – Het begon met een leuke oproep via Facebook om Norah op 7 mei allemaal een kaartje te sturen voor haar dertiende verjaardag. Samen met de buren werd er donderdagmiddag voor haar gezongen en kreeg ze cadeaus. Ze heeft ruim twintig verjaardagskaarten gekregen, filmpjes met gelukwensen, cadeaus, geld en bloemen. “Het was mijn mooiste verjaardag”, zei de verraste Norah na afloop tegen haar moeder.( Foto’s en Video: thymen Stolk / privefoto )