Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Team De Driehoek geeft betekenisvolle invulling aan stakingsdag

Op woensdag 6 november is de landelijke onderwijsstaking. Onze school, Jenaplanschool de Driehoek in Sterrenburg, is die dag gesloten. Er is geen landelijke manifestatie en wij gaan ook de snelwegen niet blokkeren. Wij meenden echter wel dat we de staking een Jenaplan tintje moeten geven…

Wij werken in een beroepsgroep waarin we hart voor mensen hebben. Onze Jenaplanschool heeft als één van de uitgangspunten dat we in ons onderwijs de relatie met de wereld leggen. Wereldoriëntatie en de relatie met anderen is het hart van ons onderwijs. Onze school is de samenleving in het klein; bij de kinderen, maar ook bij de groepsleiders.

Aan de teamtafel ontstond het idee om tijdens de stakingsdag, onze hulp aan te bieden in een andere beroepsgroep. Onze school is dicht en wij staken, maar we willen ook een ander beeld uitdragen. Wij staan voor de punten waarom er gestaakt wordt en zijn solidair met onze beroepsgroep, dus de school is gesloten. Maar we beseffen ook dat we niet de enige beroepsgroep zijn, waar zaken mogen en moeten veranderen en verbeteren.

Wij hebben het Spectrum benaderd, omdat onze bovenbouwers ook regelmatig actief zijn in het Sterrenwiel. Hier is een ontzettend leuk contact uit voortgekomen. Het resultaat is dat het team van De Driehoek op woensdag 6 november op 4 locaties van Het Spectrum actief is: Vreedonk 9.30 uur – +/-12.00 uur zangochtend met dementerenden. Sterrenlanden 13.15 uur – +/- 16.15 uur  dansmiddag met dementerenden. Sterrenwiel 10 uur – 14 uur nagels lakken. Zijn er geen bewoners die dat willen dan kunnen de helpen we in het restaurant met koffie schenken, tafels dekken en bediening. Prinsemarij 11.00 uur – 14.00 uur tafels dekken en bediening warme maaltijd in het restaurant.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.