Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Team De Driehoek geeft betekenisvolle invulling aan stakingsdag

Op woensdag 6 november is de landelijke onderwijsstaking. Onze school, Jenaplanschool de Driehoek in Sterrenburg, is die dag gesloten. Er is geen landelijke manifestatie en wij gaan ook de snelwegen niet blokkeren. Wij meenden echter wel dat we de staking een Jenaplan tintje moeten geven…

Wij werken in een beroepsgroep waarin we hart voor mensen hebben. Onze Jenaplanschool heeft als één van de uitgangspunten dat we in ons onderwijs de relatie met de wereld leggen. Wereldoriëntatie en de relatie met anderen is het hart van ons onderwijs. Onze school is de samenleving in het klein; bij de kinderen, maar ook bij de groepsleiders.

Aan de teamtafel ontstond het idee om tijdens de stakingsdag, onze hulp aan te bieden in een andere beroepsgroep. Onze school is dicht en wij staken, maar we willen ook een ander beeld uitdragen. Wij staan voor de punten waarom er gestaakt wordt en zijn solidair met onze beroepsgroep, dus de school is gesloten. Maar we beseffen ook dat we niet de enige beroepsgroep zijn, waar zaken mogen en moeten veranderen en verbeteren.

Wij hebben het Spectrum benaderd, omdat onze bovenbouwers ook regelmatig actief zijn in het Sterrenwiel. Hier is een ontzettend leuk contact uit voortgekomen. Het resultaat is dat het team van De Driehoek op woensdag 6 november op 4 locaties van Het Spectrum actief is: Vreedonk 9.30 uur – +/-12.00 uur zangochtend met dementerenden. Sterrenlanden 13.15 uur – +/- 16.15 uur  dansmiddag met dementerenden. Sterrenwiel 10 uur – 14 uur nagels lakken. Zijn er geen bewoners die dat willen dan kunnen de helpen we in het restaurant met koffie schenken, tafels dekken en bediening. Prinsemarij 11.00 uur – 14.00 uur tafels dekken en bediening warme maaltijd in het restaurant.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.