Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Subsidie voor energiebesparing in je huis

“Het rijk geeft vanaf 2 september weer subsidie voor de energiebesparing van de eigen woning”, zo meldt Drechtse Stromen in hun laatste nieuwsbrief. “Wel moeten er minimaal twee maatregelen genomen worden, bijvoorbeeld vloer- en muurisolatie, of muur- en dakisolatie.”

Het is dus de moeite waard om nu maatregelen te nemen. De regeling vervalt eind 2020, dan wordt ze vervangen door een andere regeling.
Ook verenigingen van eigenaren (VVE) kunnen aanspraak maken op subsidie (die regeling loopt nog langer door). Een VVE kan niet alleen subsidie krijgen op de genomen maatregelen, maar ook voor een energieadvies, eventueel in combinatie met procesbegeleiding of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).
Wil je meer informatie over de regeling? Zie www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh.

Meer weten over energie (en geld) besparen? Kijk ook eens op www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/.

Er is nog een subsidieregeling. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.
Meer informatie daarover is te vinden op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde.

Drechtste Stromen
“De Stichting Drechtse Stromen is een onafhankelijk initiatief voor en door burgers, zonder winstoogmerk, sinds 2012 actief. Wij zijn er voor bewoners (kopers en huurders), instellingen, organisaties, clubs en bedrijven in de Drechtsteden”, zo is te lezen in hun laatste nieuwsbrief.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.