Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Subsidie voor energiebesparing in je huis

“Het rijk geeft vanaf 2 september weer subsidie voor de energiebesparing van de eigen woning”, zo meldt Drechtse Stromen in hun laatste nieuwsbrief. “Wel moeten er minimaal twee maatregelen genomen worden, bijvoorbeeld vloer- en muurisolatie, of muur- en dakisolatie.”

Het is dus de moeite waard om nu maatregelen te nemen. De regeling vervalt eind 2020, dan wordt ze vervangen door een andere regeling.
Ook verenigingen van eigenaren (VVE) kunnen aanspraak maken op subsidie (die regeling loopt nog langer door). Een VVE kan niet alleen subsidie krijgen op de genomen maatregelen, maar ook voor een energieadvies, eventueel in combinatie met procesbegeleiding of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).
Wil je meer informatie over de regeling? Zie www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh.

Meer weten over energie (en geld) besparen? Kijk ook eens op www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/.

Er is nog een subsidieregeling. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.
Meer informatie daarover is te vinden op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde.

Drechtste Stromen
“De Stichting Drechtse Stromen is een onafhankelijk initiatief voor en door burgers, zonder winstoogmerk, sinds 2012 actief. Wij zijn er voor bewoners (kopers en huurders), instellingen, organisaties, clubs en bedrijven in de Drechtsteden”, zo is te lezen in hun laatste nieuwsbrief.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.