Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Strenge regels tegen corona

Er zijn veel besmettingen met corona. Veel te veel! Daarom zijn de regels aangepast. Dat is echt nodig om nog grotere problemen door corona tegen te gaan. Vanaf vandaag, woensdag 14 oktober om 22.00 uur, gelden deze strengere regels. Over 2 weken moet blijken of het aantal besmettingen met corona lager wordt. Als dat niet zo is, kunnen de regels nog strenger worden.

Thuis mag je maximaal 3 gasten per dag ontvangen (kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee). In een ruimte binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn (kinderen tellen dan wel mee). Afspreken mag met maximaal 4 mensen, bijvoorbeeld om naar de bioscoop te gaan. Je kunt wel met alle mensen van je huishouden samen afspreken.
Buiten mogen dus maximaal 4 personen samen zijn. Of alle mensen die bij 1 huishouden horen.

Welke regels zijn er nog meer?
Er zijn inderdaad nog veel meer regels. Op de website van de rijksoverheid kun je die nalezen. Een handig, goed leesbaar overzicht vind je daar ook.

Mondkapjes? Zelf voor zorgen
Je moet zelf zorgen voor mondkapjes. Draag die op alle plekken waar je binnen andere mensen tegen komt: winkels, buurthuis, kantoren van organisaties, bus en trein, enzovoorts. Draag dus vanaf 13 jaar een mondkapje in de publieke binnenruimtes en in het openbaar vervoer.
Ook in het voorgezet onderwijs (VO), MBO en hoger onderwijs (HO) draagt iedereen een mondkapje buiten de les.

De basisregels
– Houd altijd 1,5 meter afstand.
– Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
– Nies en hoest in je elleboog.
– Was vaak je handen met zeep.
– Draag een mondkapje waar dat moet.
– Ben je verkouden? Blijf dan thuis.
– Heb je koorts of ben je benauwd? Dan moeten jij en al je huisgenoten thuis blijven.
– Werk zoveel mogelijk thuis.

Vragen over het coronavirus?
Bel naar 0800 – 1351 (vanuit het buitenland is dat +31 20 205 1351). Dat telefoonnummer is open van 8.00 uur tot 20.00 uur (van maandag tot en met vrijdag).
Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ook de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid geeft veel informatie op hun website. In onze regio is de situatie nu zeer ernstig.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer Tuin van Sterrenburg, de sponsorloop van het Stedelijk Dalton Lyceum Overkampweg en Dordtse Doorpakkers. Voor wie niet in Sterrenburg woont, maar wel het magazine wil lezen: alle Thuis in-uitgaves zijn ook terug te vinden op www.dordtcentraal.nl, onder ‘Lees specials online’.

Actueel

Twee zakken vol in een uur tijd!

DORDRECHT – Deze groep jonge Doorpakkers gingen zondag op pad om zwerfafval op te ruimen. Het resultaat: twee zakken vol in een uurtje tijd. Op de foto van links naar rechts: Sofie (7 jaar), Joëlle (9 jaar), Tim (9 jaar), Leli (9 jaar) en Lev (7 jaar). Lees een interview met Dordtse Doorpakker Joëlle in de nieuwste wijkspecial Thuis in Sterrenburg die woensdag verschijnt. Niet woonachtig in Sterrenburg? De special is ook online te lezen!

Actueel

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Sterrenburg Dordrecht

DORDRECHT – Op de Keplerweg in Sterrenburg is vanochtend een scooterrijder lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk hebben beide verkeersdeelnemers elkaar door geparkeerde auto’s over het hoofd gezien. (Foto: Thymen Stolk)