Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stralend Sterrenburg: Heide-Lise

Met Heide-Lise Dings, vormgeefster van de fototentoonstelling in het Cultureel Centrum, praten we over de veranderingen hier.

Heide-Lise is 20 jaar en vierdejaars student aan AKV Sint Joost in Breda. Zij volgt daar de opleiding voor illustrator. Als ze de opleiding voltooid heeft kan ze aan de slag als illustrator voor boeken en diverse tijdschriften of animatiefilms voor bewegend beeld. Tot circa anderhalf jaar geleden woonde ze in Sterrenburg. Heide-Lise vindt vooral het multifunctionele van gebouwen goed, zoals het CS gebouw, dat vroeger een school was. Later werden daar cursussen op creatief gebied gegeven, zij heeft er enkele van gevolgd. Nu zit er het WijkLeerbedrijf Helpende Handen.

Affiche van 50 jaar

Heide-Lise heeft het affiche van 50 jaar Sterrenburg ontworpen. De foto’s van de tentoonstelling zijn deels beschikbaar gesteld door wijkbewoners en anderen komen uit het archief van het Cultureel Centrum. Het selecteren van de foto’s was een lastige maar leuke klus. In de selectiecommissie zaten mensen van diverse leeftijden. De samenwerking was echt geweldig. Ik zelf heb de houten gebouwen van het Cultureel Centrum, de voormalige noodwinkels van Sterrenburg nooit gezien. Nu heb ik de foto’s bekeken. Heel leuk. Er werden de afgelopen jaren tal van activiteiten georganiseerd in het Cultureel Centrum Sterrenburg en ze verwacht dat dit nog een hele tijd doorgaat.

www.heidelise.com

Flyer Stralend Sterrenburg-Heide-Lise aangepast meer info 1 - kopie

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lekker spetteren in Sterrenburgpark

DORDRECHT – De nieuwe, natuurlijke speelplek in het Sterrenburgpark is nog niet officieel geopend, maar er wordt nu al heerlijk gespeeld. Het is er dan ook echt weer voor. De speelplek wordt woensdag 3 juli pas officieel geopend met van 14.30 tot 17.00 uur muziek, activiteiten zoals een obstacle run en sportworkshop, en lekkere hapjes. Ook wordt de nieuwe naam van de speelplek onthuld. Alle activiteiten zijn gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd en iedereen is welkom.

Actueel

Politie zet extra mensen in wegens autobranden

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft naar aanleiding van het grote aantal autobranden van dit jaar in overleg met de politie besloten meer opsporingskracht in te zetten door experts in te schakelen en een regionaal flexteam in te zetten.‘Sinds begin dit jaar zijn achttien auto’s uitgebrand. Vooral de afgelopen dagen is het raak met zeven branden kort achter elkaar’. 

Actueel

Opnieuw autobrand in Orionstraat

DORDRECHT – De bewoners van de Orionstraat in Sterrenburg worden er wanhopig en verdrietig van. Vorige week brandde er al een auto uit in hun straat en in de nacht van maandag op dinsdag was het rond half twee weer raak. De brandweer kon niet voorkomen dat ook dit voertuig onherstelbaar beschadigd raakte. Er gaan geluiden op in de buurt om te gaan surveilleren met een burgerwacht. De politie is bezig met onderzoek, ook naar de reeks autobranden die Dordrecht de afgelopen weken teistert.