Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stralend Sterrenburg: Heide-Lise

Met Heide-Lise Dings, vormgeefster van de fototentoonstelling in het Cultureel Centrum, praten we over de veranderingen hier.

Heide-Lise is 20 jaar en vierdejaars student aan AKV Sint Joost in Breda. Zij volgt daar de opleiding voor illustrator. Als ze de opleiding voltooid heeft kan ze aan de slag als illustrator voor boeken en diverse tijdschriften of animatiefilms voor bewegend beeld. Tot circa anderhalf jaar geleden woonde ze in Sterrenburg. Heide-Lise vindt vooral het multifunctionele van gebouwen goed, zoals het CS gebouw, dat vroeger een school was. Later werden daar cursussen op creatief gebied gegeven, zij heeft er enkele van gevolgd. Nu zit er het WijkLeerbedrijf Helpende Handen.

Affiche van 50 jaar

Heide-Lise heeft het affiche van 50 jaar Sterrenburg ontworpen. De foto’s van de tentoonstelling zijn deels beschikbaar gesteld door wijkbewoners en anderen komen uit het archief van het Cultureel Centrum. Het selecteren van de foto’s was een lastige maar leuke klus. In de selectiecommissie zaten mensen van diverse leeftijden. De samenwerking was echt geweldig. Ik zelf heb de houten gebouwen van het Cultureel Centrum, de voormalige noodwinkels van Sterrenburg nooit gezien. Nu heb ik de foto’s bekeken. Heel leuk. Er werden de afgelopen jaren tal van activiteiten georganiseerd in het Cultureel Centrum Sterrenburg en ze verwacht dat dit nog een hele tijd doorgaat.

www.heidelise.com

Flyer Stralend Sterrenburg-Heide-Lise aangepast meer info 1 - kopie

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: E-wheels blijft rijden naast Wijkhopper

Wethouder Peter Heijkoop gaf maandag 15 april het startsein voor de Wijkhopper: een elektrisch voertuig voor korte ritten in de wijk Sterrenburg. Ook de elektrische wagens van e-wheels blijven in Sterrenburg rijden.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – De halve maan gefotografeerd vanuit Sterrenburg. Bastiaan Kluwen maakte dit fascinerende beeld met behulp van een 60x zoomlens. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Wij zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl.

Actueel

Het Kristal rent 8.000 euro bijeen voor politieteam Roparun

DORDRECHT – De twee locaties van basisschool Het Kristal in Sterrenburg hadden vandaag een bijzondere invulling van de Koningsspelen. De leerlingen hielden een sponsorloop voor Team 64, het Roparunteam van de politie-eenheid Rotterdam. Al die inspanning leverde een heel mooi bedrag op: 8.000 euro. De politie was aanwezig bij de sponsorloop. Agenten stempelden de rondjes af die de kinderen rond de scholen renden en als klap op de vuurpijl gaven ze spectaculaire demonstraties bij de locatie Zuilenburg van Het Kristal.