Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stralend Sterrenburg: Heide-Lise

Met Heide-Lise Dings, vormgeefster van de fototentoonstelling in het Cultureel Centrum, praten we over de veranderingen hier.

Heide-Lise is 20 jaar en vierdejaars student aan AKV Sint Joost in Breda. Zij volgt daar de opleiding voor illustrator. Als ze de opleiding voltooid heeft kan ze aan de slag als illustrator voor boeken en diverse tijdschriften of animatiefilms voor bewegend beeld. Tot circa anderhalf jaar geleden woonde ze in Sterrenburg. Heide-Lise vindt vooral het multifunctionele van gebouwen goed, zoals het CS gebouw, dat vroeger een school was. Later werden daar cursussen op creatief gebied gegeven, zij heeft er enkele van gevolgd. Nu zit er het WijkLeerbedrijf Helpende Handen.

Affiche van 50 jaar

Heide-Lise heeft het affiche van 50 jaar Sterrenburg ontworpen. De foto’s van de tentoonstelling zijn deels beschikbaar gesteld door wijkbewoners en anderen komen uit het archief van het Cultureel Centrum. Het selecteren van de foto’s was een lastige maar leuke klus. In de selectiecommissie zaten mensen van diverse leeftijden. De samenwerking was echt geweldig. Ik zelf heb de houten gebouwen van het Cultureel Centrum, de voormalige noodwinkels van Sterrenburg nooit gezien. Nu heb ik de foto’s bekeken. Heel leuk. Er werden de afgelopen jaren tal van activiteiten georganiseerd in het Cultureel Centrum Sterrenburg en ze verwacht dat dit nog een hele tijd doorgaat.

www.heidelise.com

Flyer Stralend Sterrenburg-Heide-Lise aangepast meer info 1 - kopie

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.

Actueel

Meerdere ongelukken binnen enkele uren

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Sterrenburg vonden maandagmiddag twee ongelukken plaats met letsel. Rond kwart voor drie raakte een jongen gewond nadat hij werd aangereden door een auto, hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een ongeluk ter hoogte van de Blaauwweg met de Galileïlaan, daar kwam een bezorger van Domino´s ten val, over zijn verwondingen is niets bekend.(Foto: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO : Verrassing voor jarige Norah Dordrecht

DORDRECHT – Het begon met een leuke oproep via Facebook om Norah op 7 mei allemaal een kaartje te sturen voor haar dertiende verjaardag. Samen met de buren werd er donderdagmiddag voor haar gezongen en kreeg ze cadeaus. Ze heeft ruim twintig verjaardagskaarten gekregen, filmpjes met gelukwensen, cadeaus, geld en bloemen. “Het was mijn mooiste verjaardag”, zei de verraste Norah na afloop tegen haar moeder.( Foto’s en Video: thymen Stolk / privefoto )