Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stralend Sterrenburg: Heide-Lise

Met Heide-Lise Dings, vormgeefster van de fototentoonstelling in het Cultureel Centrum, praten we over de veranderingen hier.

Heide-Lise is 20 jaar en vierdejaars student aan AKV Sint Joost in Breda. Zij volgt daar de opleiding voor illustrator. Als ze de opleiding voltooid heeft kan ze aan de slag als illustrator voor boeken en diverse tijdschriften of animatiefilms voor bewegend beeld. Tot circa anderhalf jaar geleden woonde ze in Sterrenburg. Heide-Lise vindt vooral het multifunctionele van gebouwen goed, zoals het CS gebouw, dat vroeger een school was. Later werden daar cursussen op creatief gebied gegeven, zij heeft er enkele van gevolgd. Nu zit er het WijkLeerbedrijf Helpende Handen.

Affiche van 50 jaar

Heide-Lise heeft het affiche van 50 jaar Sterrenburg ontworpen. De foto’s van de tentoonstelling zijn deels beschikbaar gesteld door wijkbewoners en anderen komen uit het archief van het Cultureel Centrum. Het selecteren van de foto’s was een lastige maar leuke klus. In de selectiecommissie zaten mensen van diverse leeftijden. De samenwerking was echt geweldig. Ik zelf heb de houten gebouwen van het Cultureel Centrum, de voormalige noodwinkels van Sterrenburg nooit gezien. Nu heb ik de foto’s bekeken. Heel leuk. Er werden de afgelopen jaren tal van activiteiten georganiseerd in het Cultureel Centrum Sterrenburg en ze verwacht dat dit nog een hele tijd doorgaat.

www.heidelise.com

Flyer Stralend Sterrenburg-Heide-Lise aangepast meer info 1 - kopie

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.