Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Het Sterrenwiel als ontmoetingsplek voor de wijk

Een levendige plek in de wijk Sterrenburg, waar je makkelijk even binnenloopt, met een groot aanbod aan activiteiten. Een plek waar altijd ruimte is voor een praatje of een vraag. Daar tekenen wij voor!

Dat deden Karin Lambrechts (wethouder), Jurjen Sponselee (directeur-bestuurder Het Spectrum), Tinka van Rood (directeur-bestuurder Trivire) en Rob Kars (directeur-bestuurder Resto van Harte). De betrokken medewerkers van deze organisaties zijn al volop aan de slag en hebben nog een heleboel plannen. Uiteraard werken ze daarbij samen met bijvoorbeeld het Sociaal Wijkteam (dat inmiddels ook is verhuisd naar het Sterrenwiel), de overburen van MEE Drechtsteden, Syndion (dat ook hier in Sterrenburg actief is) en nog veel meer organisaties en instellingen.

Alle Sterrenburgers zijn welkom op het Dalmeyerplein
Kom eens een kijkje nemen in Het Sterrenwiel, op de begane grond. Blijven eten is overigens ook mogelijk… Resto van Harte verzorgt op woensdagavonden een heerlijke maaltijd en er zijn plannen om dat uit te breiden.

Hier onder enkele foto’s van de ondertekening (klik er op en je krijgt de foto groter te zien).

Uiteraard waren medewerkers en vrijwilligers van Het Spectrum / Het Sterrenwiel al vroeg in de weer om alles klaar te zetten voor de bijeenkomst.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.