Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Het Sterrenwiel als ontmoetingsplek voor de wijk

Een levendige plek in de wijk Sterrenburg, waar je makkelijk even binnenloopt, met een groot aanbod aan activiteiten. Een plek waar altijd ruimte is voor een praatje of een vraag. Daar tekenen wij voor!

Dat deden Karin Lambrechts (wethouder), Jurjen Sponselee (directeur-bestuurder Het Spectrum), Tinka van Rood (directeur-bestuurder Trivire) en Rob Kars (directeur-bestuurder Resto van Harte). De betrokken medewerkers van deze organisaties zijn al volop aan de slag en hebben nog een heleboel plannen. Uiteraard werken ze daarbij samen met bijvoorbeeld het Sociaal Wijkteam (dat inmiddels ook is verhuisd naar het Sterrenwiel), de overburen van MEE Drechtsteden, Syndion (dat ook hier in Sterrenburg actief is) en nog veel meer organisaties en instellingen.

Alle Sterrenburgers zijn welkom op het Dalmeyerplein
Kom eens een kijkje nemen in Het Sterrenwiel, op de begane grond. Blijven eten is overigens ook mogelijk… Resto van Harte verzorgt op woensdagavonden een heerlijke maaltijd en er zijn plannen om dat uit te breiden.

Hier onder enkele foto’s van de ondertekening (klik er op en je krijgt de foto groter te zien).

Uiteraard waren medewerkers en vrijwilligers van Het Spectrum / Het Sterrenwiel al vroeg in de weer om alles klaar te zetten voor de bijeenkomst.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )