Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sterrenburgpark – Alle ideeën en wensen verzamelen…

In oktober en november 2017 waren er al twee grote bijeenkomsten over het Sterrenburgpark. Bewoners (jong en oud) en medewerkers van allerlei organisaties die in de wijk werken (sport, gezondheid, welzijn, zorg, onderwijs, enzovoorts) deelden er hun wensen en ideeën voor de nieuwe plek voor spelen en bewegen. Eind van de middag is de oprichting van een Werkgroep Sterrenburgpark.

Ook waren er veel suggesties voor de rest van het Sterrenburgpark. Dat alles kwam ook binnen via BUURbook, post, Facebook en per mail.
Hier een PDF-bestandsamenvatting van al die inbreng voor het Sterrenburgpark.

Lees meer over de Werkgroep Sterrenburgpark op BUURbook of in dit eerder verschenen artikel.

Mis je nog iets? Laat het weten!
Deze informatie staat ook op www.wijkendordrecht.nl/sterrenburgpark in het onderdeel ‘Doe mee!’. Binnenkort vind je daar ook de informatie van de diverse bijeenkomsten over het Sterrenburgpark en de inbreng van de kinderen van Het Kristal. Reacties blijven welkom per mail.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.