Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

‘Sterrenburg Wandelt’ vanaf het Tuinhuis in Sterrenburgpark

Sterrenburg Wandelt: begin volgend jaar starten er vanuit de Tuin van Sterrenburg drie nieuwe, wekelijkse wandelgroepen. Meedoen is gezond en erg gezellig. Bovendien is het gratis. De wandelingen starten bij het Tuinhuis, Jagerweg 1a, in het Sterrenburgpark.

Na de wandelingen kun je in het Tuinhuis nog even napraten, met een lekker kopje koffie of thee. Afgelopen periode was er bij het Sterrenburgpark heel veel aandacht voor meer bewegen en spelen en voor elkaar ontmoeten. Deze nieuwe wandelgroepen sluiten daar mooi op aan.

Sterrenburg Wandelt? Alle smaken!
Er is een wekelijkse wandeling van een uur, in een rustig tempo. Die is geschikt voor bijna iedereen. De stichting Gezond Natuur Wandelen zorgt ook voor begeleiders die wat kunnen vertellen over de natuur en het vele groen in Sterrenburg.

Er komt voor iedereen een wandeling die past. Meer geoefend? Dan is een langere, meer uitdagende wandeling van ongeveer 1,5 a 2 uur iets voor jou. Wandel met Vitamine W in een wat steviger tempo.

Ook aan rolstoelers en iedereen die slechter ter been is, is gedacht. Er komt een leuke sportieve wandelroute door het park. Die wordt nog dit jaar aangelegd. De route kun je met de rolstoel volgen of zelf wandelend.

Aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger
Meedoen aan één van de groepen van Sterrenburg Wandelt? Voor de wandelingen kun je je alvast aanmelden. Dat verplicht je tot niets. Je krijgt dan zeker op tijd informatie over de dag en het tijdstip waarop de start is van de wandelingen.

Ook vrijwilligers zijn welkom. Bijvoorbeeld om een wandelgroep te begeleiden en om te vertellen over de natuur als je dat wilt. Dat is wel een hele leuke manier om veel Sterrenburgers een plezier te doen. Nieuwe begeleiders krijgen van Gezond Natuur Wandelen gratis een cursus van de wandelbond (KWBN), een natuurbelevingscursus van het IVN en een EHBO-cursus aangeboden. Zo kun je goed voorbereid als vrijwilliger aan de slag.

Vrijblijvend aanmelden als geïnteresseerde wandelaar of als begeleider? Dat kan via Pieter Baanvinger van de Tuin van Sterrenburg, [email protected].

Meer weten?
De stichting Gezond Natuur Wandelen is al in veel steden actief. Neem eens een kijkje op hun website, www.gezondnatuurwandelen.nl.

Vitamine W is al weer wat jaartjes actief in Dordrecht. Kijk eens op hun facebookpagina, www.facebook.com/wandelmeemetvitaminew.

De Tuin van Sterrenburg vind je op www.facebook.com/tuinvansterrenburg. Vanwege de maatregelen tegen corona, is het Tuinhuis even gesloten.

Voor deze nieuwe wandelingen werken samen: Stichting Gezond Natuur Wandelen, Tuin van Sterrenburg, wandelclub Vitamine W en gemeente Dordrecht. Jantje Beton en IVN ondersteunen met een financiële bijdrage.

Samen wandelen
door de natuur en het groen

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Scholendans in Sterrenburg

DORDRECHT – De Dordtse Vrijeschool opent het nieuwe schooljaar een dependance in het huidige schoolgebouw van IKC Het Kristal aan de Zuilenburg 68. Het Kristal, dat nu nog twee locaties heeft in Sterrenburg, verhuist na de kerstvakantie alle leerlingen van beide locaties tijdelijk naar het schoolgebouw aan de Eulerlaan. Directeur Inge Ros: “Op onze locatie Heimerstein wordt een nieuw schoolgebouw gebouwd, waar over ongeveer twee jaar al onze leerlingen zullen worden gehuisvest.”

Actueel

Video: Flinke schade na woningbrand

DORDRECHT – De woning aan de Schorpioenstraat in Sterrenburg waar gisteren aan het eind van de middag brand uitbrak, is flink beschadigd. De brandweer had de uitslaande brand vrij snel onder controle. Eén persoon werd vanwege het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer onderzoekt hoe de brand is ontstaan. (Foto en Video: Thymen Stolk)

Actueel

UPDATE : Woningbrand in Sterrenburg

DORDRECHT – De brandweer werd vanmiddag rond half vijf opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Schorpioenstraat in Sterrenburg. De brand woedde op de eerste etage en zolder. Op de begane grond ontstond vooral water- en rookschade. De omliggende woningen werden tijdens de brand uit voorzorg nat gehouden. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle en gaat onderzoek doen naar de oorzaak. Een persoon die rook had ingeademd werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. (Foto’s: Thymen Stolk)