Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

‘Sterrenburg Wandelt’ vanaf het Tuinhuis in Sterrenburgpark

Sterrenburg Wandelt. Er starten vanaf het Tuinhuis drie nieuwe, wekelijkse wandelgroepen. Meedoen is gezond en erg gezellig. Bovendien is het gratis. Het Tuinhuis kun je vinden in het Sterrenburgpark, Jagerweg 1a.

Na de wandelingen kun je in het Tuinhuis nog even napraten, met een lekker kopje koffie of thee. Afgelopen periode was er bij het Sterrenburgpark heel veel aandacht voor meer bewegen en spelen en voor elkaar ontmoeten. Deze nieuwe wandelgroepen sluiten daar mooi op aan.
Het wachten is wel even op voldoende deelnemers en vrijwilligers, en versoepeling van de corona-regels.

Sterrenburg Wandelt? Alle smaken!
Er is een wekelijkse wandeling van een uur, in een rustig tempo. Die is geschikt voor bijna iedereen. De stichting Gezond Natuur Wandelen zorgt ook voor begeleiders die wat kunnen vertellen over de natuur en het vele groen in Sterrenburg.

Er komt voor iedereen een wandeling die past. Meer geoefend? Dan is een langere, meer uitdagende wandeling van ongeveer 1,5 a 2 uur iets voor jou. Wandel met Vitamine W in een wat steviger tempo.

Ook aan rolstoelers en iedereen die slechter ter been is, is gedacht. Er komt een leuke sportieve wandelroute door het park. De route kun je met de rolstoel volgen of zelf rustig wandelend.

Aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger
Meedoen aan één van de groepen van Sterrenburg Wandelt? Voor de wandelingen kun je je al aanmelden. Dat verplicht je tot niets. Je krijgt dan zeker op tijd informatie over de dag en het tijdstip waarop de start is van de wandelingen.

Ook vrijwilligers zijn welkom. Bijvoorbeeld om een wandelgroep te begeleiden of om iets te vertellen over de natuur. Dat is wel een hele leuke manier om veel Sterrenburgers een plezier te doen. Nieuwe begeleiders krijgen van Gezond Natuur Wandelen gratis een cursus van de wandelbond (KWBN), een natuurbelevingscursus van het IVN en een EHBO-cursus aangeboden. Zo kun je goed voorbereid als vrijwilliger aan de slag.

Vrijblijvend aanmelden als wandelaar of als begeleider? Dat kan via Pieter Baanvinger van de Tuin van Sterrenburg, [email protected].

Meer weten?
De stichting Gezond Natuur Wandelen is al in veel steden actief. Neem eens een kijkje op hun website www.gezondnatuurwandelen.nl.

Vitamine W is al weer wat jaartjes actief in Dordrecht. Kijk eens op hun facebookpagina, www.facebook.com/wandelmeemetvitaminew.

De Tuin van Sterrenburg vind je op www.facebook.com/tuinvansterrenburg. Vanwege de maatregelen tegen corona, is het Tuinhuis even gesloten.

Voor deze nieuwe wandelingen werken samen: Stichting Gezond Natuur Wandelen, Tuin van Sterrenburg, wandelclub Vitamine W en gemeente Dordrecht. Jantje Beton en IVN ondersteunen met een financiële bijdrage.

Samen wandelen
door de natuur en het groen

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Politie zoekt ‘doorrijder’ Copernicusweg

DORDRECHT – Een 20-jarige man is maandagavond, terwijl hij naar huis liep vanuit school, op een voetgangersoversteekplaats op de Copernicusweg in Sterrenburg aangereden. De bestuurder van de auto die hem raakte, is doorgereden. De jongeman is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Actueel

Aanrijding Galileïlaan

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Dordrecht is zondagmiddag 28 november een jongen gewond geraakt. De jongen had geen voorrang, maar stak met zijn fiets toch over. De automobilist die aan kwam rijden kon niet meer op tijd remmen. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

VIDEO: Gewapende overval op woning Breda, verdachten aangehouden na achtervolging in Dordrecht

DORDRECHT/BREDA – Twee gewapende mannen hebben zaterdagmiddag een overval gepleegd op een woning aan de Petegemstraat in Breda. De politie hield even later in Dordrecht twee mannen aan nadat een achtervolging eindigde in een botsing.(Foto en Video: Stolk Fotografie)