Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

‘Sterrenburg Wandelt’ vanaf het Tuinhuis in Sterrenburgpark

Sterrenburg Wandelt. Er starten vanaf het Tuinhuis drie nieuwe, wekelijkse wandelgroepen. Meedoen is gezond en erg gezellig. Bovendien is het gratis. Het Tuinhuis kun je vinden in het Sterrenburgpark, Jagerweg 1a.

Na de wandelingen kun je in het Tuinhuis nog even napraten, met een lekker kopje koffie of thee. Afgelopen periode was er bij het Sterrenburgpark heel veel aandacht voor meer bewegen en spelen en voor elkaar ontmoeten. Deze nieuwe wandelgroepen sluiten daar mooi op aan.
Het wachten is wel even op voldoende deelnemers en vrijwilligers, en versoepeling van de corona-regels.

Sterrenburg Wandelt? Alle smaken!
Er is een wekelijkse wandeling van een uur, in een rustig tempo. Die is geschikt voor bijna iedereen. De stichting Gezond Natuur Wandelen zorgt ook voor begeleiders die wat kunnen vertellen over de natuur en het vele groen in Sterrenburg.

Er komt voor iedereen een wandeling die past. Meer geoefend? Dan is een langere, meer uitdagende wandeling van ongeveer 1,5 a 2 uur iets voor jou. Wandel met Vitamine W in een wat steviger tempo.

Ook aan rolstoelers en iedereen die slechter ter been is, is gedacht. Er komt een leuke sportieve wandelroute door het park. De route kun je met de rolstoel volgen of zelf rustig wandelend.

Aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger
Meedoen aan één van de groepen van Sterrenburg Wandelt? Voor de wandelingen kun je je al aanmelden. Dat verplicht je tot niets. Je krijgt dan zeker op tijd informatie over de dag en het tijdstip waarop de start is van de wandelingen.

Ook vrijwilligers zijn welkom. Bijvoorbeeld om een wandelgroep te begeleiden of om iets te vertellen over de natuur. Dat is wel een hele leuke manier om veel Sterrenburgers een plezier te doen. Nieuwe begeleiders krijgen van Gezond Natuur Wandelen gratis een cursus van de wandelbond (KWBN), een natuurbelevingscursus van het IVN en een EHBO-cursus aangeboden. Zo kun je goed voorbereid als vrijwilliger aan de slag.

Vrijblijvend aanmelden als wandelaar of als begeleider? Dat kan via Pieter Baanvinger van de Tuin van Sterrenburg, info@pieterbaanvinger.nl.

Meer weten?
De stichting Gezond Natuur Wandelen is al in veel steden actief. Neem eens een kijkje op hun website www.gezondnatuurwandelen.nl.

Vitamine W is al weer wat jaartjes actief in Dordrecht. Kijk eens op hun facebookpagina, www.facebook.com/wandelmeemetvitaminew.

De Tuin van Sterrenburg vind je op www.facebook.com/tuinvansterrenburg. Vanwege de maatregelen tegen corona, is het Tuinhuis even gesloten.

Voor deze nieuwe wandelingen werken samen: Stichting Gezond Natuur Wandelen, Tuin van Sterrenburg, wandelclub Vitamine W en gemeente Dordrecht. Jantje Beton en IVN ondersteunen met een financiële bijdrage.

Samen wandelen
door de natuur en het groen

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Limburgs bushokje in Sterrenburg

DORDRECHT – Bij het plaatsen van nieuwe bushokjes bij Winkelcentrum Sterrenburg is iets niet helemaal goed gegaan, constateerde Gerard de Jong. Hij stuurde deze foto van een bushokje dat bedoeld was voor plaatsing in Sittard-Geleen-Born. 

Actueel

Lezersfoto: Bloemenzee

DORDRECHT – Een vrolijke kleurrijke en vrolijkmakende foto van Annemarie de Leeuw. Ze stuurde een al even vrolijke tekst mee: ‘In plaats van gras hebben ze bij ons in Sterrenburg bloemen gezaaid. Dat vind ik toch zo ontzettend leuk. Heel vrolijk en regelmatig zie ik kinderen plukken, dus maken waarschijnlijk hun moeder er blij mee. Geeft niks, want er is genoeg.’ 

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.