Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Start renovatie Blaauwweg

Tinka van Rood (bestuurder Trivire) en Martin de Jong (vestigingsdirecteur Van Wijnen) tekenden de overeenkomst voor de renovatie van 198 woningen aan de Blaauwweg. Zo gaven zij het startsein voor de grootschalige renovatie van de flatwoningen.Er is veel aandacht voor duurzaamheid en energie.

Tinka van Rood zegt daarover op de website van Trivier: “Na maandenlange voorbereidingen en uitloop van de planning vanwege corona is het nu eindelijk zover. Het gaat een ingrijpend project worden voor de bewoners, maar met een prachtig beoogd resultaat. Niet alleen worden de binnenkant en buitenkant van de woningen aangepakt. Ook worden de woningen verduurzaamd en daarmee energiezuiniger. Iets wat onze bewoners zowel in hun wooncomfort als financieel gaan merken. Ik ben er trots op dat we als Trivire zo’n mooi project mogen realiseren en ik hoop natuurlijk dat vooral de bewoners straks met nog meer plezier wonen in hun vernieuwde (t)huis. Daar gaan we voor met elkaar!”

Blaauwweg en omgeving
In totaal heeft Trivire 477 woningen aan de Blaauwweg en de zijstraten. Al deze woningen komen aan de beurt voor renovatie. Op 1 maart start de renovatie van het eerste deel. De woningen worden duurzaam gemaakt. Keukens, badkamers en toiletten worden vervangen (als dat technisch nodig is en de bewoners dit zelf ook willen).  De entrees van de drie flats worden vernieuwd en de galerijen opgeknapt.

Aandacht voor de bewoners
De werkzaamheden gebeuren terwijl de huurders er gewoon blijven wonen. Trivire heeft daar alle aandacht voor. Bewoners die minder zelfredzaam zijn, kunnen gebruik maken van een logeerwoning. Ook zijn twee woningen ingericht als rustruimte. Daar  kunnen bewoners terecht tijdens werkzaamheden.
Trivire kan ook hulp bieden bij het vrij maken van de woning, zodat de werkzaamheden goed uitgevoerd kunnen worden. Alle bewoners kregen ook een zogenaamde menukaart. Daarop staan allerlei klusjes die Trivire kan uitvoeren.

Start
Op 1 maart 2021 starten de werkzaamheden in de eerste flat; isoleren van de bergingen en aanleggen van nieuwe verwarmingsleidingen voor het warmtenet van HVC.
Op 23 maart 2021 starten de werkzaamheden in de woningen. De eerste flat kan dan half september klaar zijn. De hele planning is wel erg afhankelijk van de maatregelen vanwege corona.

Meer weten?
Op de site van Trivire is nog meer informatie te vinden.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.

Actueel

Duiven mishandeld in Sterrenburg

In de wijk Sterrenburg zijn recent enkele duiven gevonden waarbij de vleugels en de staart voor een groot deel zijn afgeknipt. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Keplerweg en Halleyweg. Politie roept getuigen op zich te melden.

Actueel

Rietkraag bederft uitzicht: in november pas weer gemaaid

Goed voor de natuur, minder voor het uitzicht. Dat laatste wordt voor bewoners van de Sandenburg de hele lente en zomer bepaald door metershoog riet.