Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Spreekuur met wethouder Stam goed bezocht

Afgelopen woensdag 7 november hield wethouder Marco Stam spreekuur in het Sterrenwiel. Sterrenburgers konden zo de wethouder ontmoeten, vragen stellen of belangrijke zaken onder zijn aandacht brengen.

De wijkagenten, Handhaving en de wijkmanager van Sterrenburg waren ook aanwezig. Door samen te werken proberen zij de problemen van de bewoners op te lossen.

Spreekuur handhaving
Op dinsdag 13 november kun je terecht in het Sterrenwiel bij het spreekuur van Handhaving. Hun spreekuur is van 13.00 uur – 14.00 uur. Het Sterrenwiel is te vinden op het Dalmeyerplein 80.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.

Actueel

Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – De Goedheiligman en zijn pieten nemen op woensdag 21 november om 13.00 uur hun intrek in Het Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg.

Actueel

Onrust door nachtelijk aanbellen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op een aantal adressen in Sterrenburg, in de omgeving van De Sterrenlanden, is de laatste tijd ’s nachts aangebeld. Afgelopen weekend gebeurde dat bij een woning aan de Minnaertweg. “Er wordt over overvallers gesproken. De mensen vinden het een beangstigende situatie”, weet buurtbewoner Leo Schaap, die het verzoek van een buurman kreeg om medebewoners via de buurtapp op de hoogte te houden. Er is melding gedaan bij de politie, en ook bij Aafje. Zo was er het vermoeden dat alleen bij klanten van deze thuiszorgorganisatie werd aangebeld, maar dat blijkt niet het geval. “Er is navraag gedaan bij de wijkteams en er is ook aangebeld bij mensen die geen zorg van Aafje krijgen”, vertelt een woordvoerder. In de omgeving wonen veel mensen die klant zijn van de thuiszorginstantie. Een link lijkt daarom op toeval te berusten. De wijkagent raadt bewoners aan om de politie te bellen als er midden in de nacht wordt aangebeld. “Het kan inderdaad zo zijn dat er op deze manier wordt gekeken of de bewoners thuis zijn”, zegt hij.