Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sporten: Calisthenics Clinic voor 50+

Op dinsdag 20 augustus 2019 is de eerste Calisthenics Clinics voor 50-plussers in Dordrecht. Die wordt gegeven door het Calisthenics Training Centre. Je bent welkom op Leerparkpromenade 120 in Dordrecht.

Ben jij een actieve 50-plusser en wil je aan de slag met Calisthenics? Sport je graag onder begeleiding van een trainer? Doe dan mee met de Calisthenics Clinics voor 50+. Een training met het eigen gewicht als weerstand voor beginners en gevorderden.
Meld je vooraf aan via e-mail (zie het adres hieronder). Er zijn maar 20 plaatsen. Graag bij aanmelding je naam, leeftijd en eventuele lichamelijke beperkingen / klachten vermelden.

Deelnemers: 20 deelnemers per clinic
Vereisten: deelnemers dienen sportkleding en sportschoenen te dragen
Meenemen: handdoekje voor het zweten, gym matje of grote handdoek, flesje water, fruit & eventueel sporthandschoenen.
Datum & tijd: dinsdag 20 augustus van 18:30 – 20:00 uur
Locatie: Leerpark Dordrecht, op de hoek van de Leerparkpromenade (bij de sporttoestellen)
Kosten: aan de introductie clinic zijn geen kosten verbonden
Aanmelden en informatie: calisthenicsprojectnl@gmail.com
Eigen risico: Deelname aan de Calisthenics Clinic voor 50+ is geheel op eigen risico.

Programma Calisthenics Clinics voor 50+
18:30 Welkom, demo & uitleg oefeningen
19:00 Warming up, kern, cooling down
19:45 moment om vragen te stellen
20:00 einde clinic
NB: bij slecht weer wordt de clinic verplaatst naar een andere dag.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.