Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sport geeft invulling aan het leven van Syriër Yamen

De 29-jarige Yamen Jaber arriveerde in december 2015, na een avontuurlijke en soms gevaarlijke reis, vanuit Syrië in Nederland. Inmiddels is hij herenigd met zijn familie en gesetteld in de Drechtsteden, heeft Yamen sport als tijdsbesteding ontdekt en helpt hij jonge statushouders die meedoen aan een sportkennismakingsprogramma. ”Sport geeft invulling aan mijn leven.”

Met een grote glimlach beweegt Yamen Jaber zich door de sportzaal naast wijkcentrum Koloriet in de Dordtse wijk Krispijn. Van zijn gezicht valt duidelijk af te lezen dat hij het enorm naar zijn zin heeft tijdens het begeleiden van de sportlessen voor jonge statushouders. Glunderend, vrijuit pratend, coachend, genietend: Yamen, die in zijn eigen land eigenlijk niet veel met sport had, heeft in Dordrecht sport als uitermate nuttige tijdsbesteding ontdekt. Niet alleen voor zichzelf, maar ook in een veel groter geheel: hij helpt mee bij de ontdekkingstocht van jongere statushouders, veelal jonge landgenoten van hem, tijdens hun eerste schreden door het sportieve landschap van Dordrecht.

Sport als belangrijk middel
In december 2015 besloot Yamen, medewerker bij een firma in kindermeubelen en student Engels,  zijn geboorteland Syrië te ontvluchten. ,,Ik moest weg en dus ben ik mijn familie nagereisd. Ik wilde ook naar Nederland, waar mijn familieleden al naartoe waren gereisd. Waarom Nederland? We hadden vernomen dat het een prettig en gastvrij land was.’’

Anderen stimuleren
De kennismaking met sport in deze regio dateert van het sportkennismakingsprogramma, initiatief van Vluchtelingenwerk, dat Yamen in januari en februari heeft doorlopen. ”Tijdens het sportprogramma heb ik ook gehoord over de sportmogelijkheden. Om niet langer thuis te zitten, de dagelijkse routine te doorbreken.”

lees het hele verhaal op www.dordtsport.nl.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )