Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Speeldeskundigen omgeving De Sitterstraat gevraagd

Op dinsdag 6 maart 2018 tussen 14.45 en 19.00 uur ben je van harte welkom om mee te denken. We willen tijdens deze inloop-bijeenkomst praten over de inrichting van een nieuwe speelplek in de buurt.
Je bent welkom in de John F. Kennedy-school, Eddingtonweg 3.

Er komt een nieuw gebouw (dagverblijf ) op het grasveld tussen het gebouw van Kiem / Gemiva / Rijndam en de John F. Kennedy-school. Dat betekent dat het speelveld dat daar nu ligt, verplaatst wordt. Er tegenover is ruimte voor een nieuw speelveld (klik op de foto onderaan voor een groter formaat). Wie denkt er mee over de inrichting?

Ook de scholen, kinderopvang en jongerenwerk is gevraagd mee te denken. De gemeente Dordrecht verzamelt alle inbreng en maakt dan (minstens) twee voorstellen. Iedereen in de buurt vanaf 8 jaar mag daarna stemmen via het web: welk voorstel wint?

Informatie is ook te vinden op sterrenburg.buurbook.nl. Lees ook eens dit artikel in het Wijknieuws over de nieuwbouw van een dagverblijf aan De Sitterstraat, die ook wordt verlengd.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Jumbo geeft 120 Stoomrondjes weg

DORDRECHT – Klanten van de drie Jumbo-supermarkten in Dordrecht kunnen kans maken op een gratis Stoomrondje door Dordrecht tijdens Dordt in Stoom op 26 en 27 mei.

Actueel

Familie Zwaan in Sterrenburg

DORDREHT – Het zijn jaarlijks terugkerende plaatjes, maar dat maakt ze niet minder schattig. De fotograaf spotte deze familie Zwaan in de sloten rondom het Sterrenburgpark. Het stelletje heeft maar liefst zeven kuikens en moet dus vol aan de bak.

Actueel

Groeizaam weer in Dordtse wijngaard

DORDRECHT – De druiven groeien goed met dit zonnige weer in Wijngaard Bilderhof aan de Zuidendijk. Wilco Venhuizen stuurde deze foto met de groeten vanuit ‘een stukje Frankrijk in Dordrecht’. Op zondag 10 juni is er van 12.00 tot 16.00 uur open dag in de Dordtse wijngaard.