Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sneller een omgevingsvergunning

In Dubbeldam, Stadspolders en Sterrenburg is het nu mogelijk om sneller een omgevingsvergunning te krijgen. Een automatisch systeem controleert de vergunningaan­vraag. De aanvraag wordt hierdoor eenvou­diger en sneller: van acht weken, naar acht werkdagen. Dat laat de gemeente Dordrecht weten in Gemeentenieuws.

Het gaat om vergunningen voor:
– Dakkapel
– Aanbouw
– Bijgebouw
– Erfafscheiding
– Dakraam
– Zonnepanelen

Dit is een proef en die loopt tot het einde van het jaar. Als dat een succes is, komt deze regeling in heel de stad. Met deze proef loopt Dordrecht vooruit op de komst van de Omgevingswet (2021).
Kijk op www.dordrecht. nl/omgevingsvergunning.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.