Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Scholen en kinderopvang langer dicht

“De regering heeft extra maatregelen genomen tegen het coronavirus. Daaronder valt ook de sluiting van scholen en kinderopvang (kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang – BSO). Scholen en kinderopvang zijn tot en met 7 februari 2021 dicht. Er is noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen.”

Zo is te lezen op de website van de gemeente. “Het is belangrijk dat ouders met cruciale beroepen kunnen blijven werken. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die werken bij de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer. Daarom kunnen deze ouders wel terecht voor kinderopvang.”

Meer weten? Lees verder op de website van de gemeente Dordrecht.

Meer informatie over corona en de maatregelen vind je op de website van de rijksoverheid.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Getuigenoproep straatroof Halleyweg

DORDRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal op straat van de pinpas van een 83-jarige vrouw op 12 december 2020 tussen 13.15 en 14.00 uur. Twee Engelssprekende jonge vrouwen benaderden de vrouw op de Halleyweg in Sterrenburg en wisten de pinpas uit haar rollator te stelen, zonder dat het slachtoffer dit door had. De politie is ook concreet op zoek naar een mannelijke getuige die voorbij gefietst is tijdens het incident. Deze getuige zou ook nog even gestopt zijn en wat geroepen hebben.

Actueel

Nieuwe fundering, nieuw asfalt

DORDRECHT – Op dit moment wordt de N3, inclusief op- en afritten, compleet vernieuwd tussen de Copernicusweg en de A16/Laan van Europa. Deze tweede fase is gereed op 19 maart, is de planning. Tijdens de werkzaamheden moeten automobilisten rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie, zoals korte invoegstroken, minder rijstroken, wegversmallingen en een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Actueel

Draaiende kapsalon aangetroffen in Sterrenburg

DORDRECHT – Na een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie maandagavond 28 december onderzoek gedaan in de wijk Sterrenburg. Volgens de melding zou een persoon in de wijk een kapsalon draaiende houden in een schuurtje tegen de regels in. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een ingerichte kapsalon aan. Tegen de eigenaar zullen maatregelen worden genomen.