Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Scholen en kinderopvang langer dicht

“De regering heeft extra maatregelen genomen tegen het coronavirus. Daaronder valt ook de sluiting van scholen en kinderopvang (kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang – BSO). Scholen en kinderopvang zijn tot en met 7 februari 2021 dicht. Er is noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen.”

Zo is te lezen op de website van de gemeente. “Het is belangrijk dat ouders met cruciale beroepen kunnen blijven werken. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die werken bij de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer. Daarom kunnen deze ouders wel terecht voor kinderopvang.”

Meer weten? Lees verder op de website van de gemeente Dordrecht.

Meer informatie over corona en de maatregelen vind je op de website van de rijksoverheid.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Limburgs bushokje in Sterrenburg

DORDRECHT – Bij het plaatsen van nieuwe bushokjes bij Winkelcentrum Sterrenburg is iets niet helemaal goed gegaan, constateerde Gerard de Jong. Hij stuurde deze foto van een bushokje dat bedoeld was voor plaatsing in Sittard-Geleen-Born. 

Actueel

Lezersfoto: Bloemenzee

DORDRECHT – Een vrolijke kleurrijke en vrolijkmakende foto van Annemarie de Leeuw. Ze stuurde een al even vrolijke tekst mee: ‘In plaats van gras hebben ze bij ons in Sterrenburg bloemen gezaaid. Dat vind ik toch zo ontzettend leuk. Heel vrolijk en regelmatig zie ik kinderen plukken, dus maken waarschijnlijk hun moeder er blij mee. Geeft niks, want er is genoeg.’ 

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.