Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Samen isoleren in Legowoningen

Bewoners van de Legowoningen in Sterrenburg hebben onder begeleiding van Drechtse Stromen een pakket maatregelen samengesteld om dit type huizen te isoleren. Door dit gezamenlijk te doen, kunnen bewoners tegen scherpe prijzen de eerste flinke stappen zetten om hun woning toekomstbestendig te maken.

Drechtse Stromen is een onafhankelijke bewonersorganisatie die bewoners wil ondersteunen bij het verduurzamen van hun woningen. Eind maart van dit jaar werd een goed bezochte informatieavond gehouden over de aanpak van de 750 Legowoningen. Daarna onderzochten een werkgroep van bewoners met Drechtse Stromen welke mogelijkheden het beste aansluiten bij dit type woningen voor vloer-, bodem- en dakisolatie en voor een andere belangrijke bron van tocht en energieverlies: de open trap.

Wat leveren de maatregelen op? Het wooncomfort verbetert; de maatregelen verdienen zich ruimschoots terug door sterke reductie van het gasverbruik; de verkoopprijs gaat omhoog; het energielabel stijgt B. ‘B’ is de nieuwe standaard waaraan alle woningen moeten gaan voldoen. Alle eigenaren van de Legowoningen worden de komende weken persoonlijk bezocht, waarna zij kunnen intekenen op een of meerdere van deze maatregelen.

Ook samen isoleren?
Bewoners in de Drechtsteden die ook met hun straat of buurt willen isoleren en daarbij hulp kunnen gebruiken, kunnen een beroep doen op de vrijwillige energieambassadeurs van Drechtse Stromen. Zij kunnen helpen een bewonersavond te beleggen en daarna de juiste maatregelen in kaart te brengen en te begeleiden bij het aanvragen van offertes.

Kijk voor meer informatie op www.drechtsestromen.net.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordt feliciteert Dordtenaren met Dordt

DORDRECHT – In het straatbeeld, zoals hier langs de Leeuwstraat, is het nu ook duidelijk: Dordrecht viert dit jaar haar 800e verjaardag. Dat wordt het hele jaar gevierd. Met een speciale editie van Big Rivers, een internationale tentoonstelling van Dordrechts bekendste kunstenaar Albert Cuyp in het Dordrechts Museum en tal  van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en in het onderwijs, verspreid over de stad. Op dordrecht800.nl is de activiteitenagenda te vinden. Deze wordt de komende tijd nog verder aangevuld.

Actueel

Autobranden in de wijk Sterrenburg

DORDRECHT – In de nacht van 1 op 2 januari is Sterrenburg wederom opgeschrikt door twee autobranden. Deze keer was het raak aan de Sandenburg en de Walenburg. De brandweer die snel ter plaatse was, kon niks anders meer doen dan blussen. Beide auto’s liepen flinke schade op. De politie onderzoekt de autobranden en kijkt of er verbanden zijn met de andere autobranden in Dordrecht.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Jan van der Pas uit Sterrenburg maakte deze bijzondere foto zondag aan het eind van de middag in de Dordtse polder. ‘Wat is de natuur toch mooi’, schrijft hij erbij. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!