Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Samen isoleren in Legowoningen

Bewoners van de Legowoningen in Sterrenburg hebben onder begeleiding van Drechtse Stromen een pakket maatregelen samengesteld om dit type huizen te isoleren. Door dit gezamenlijk te doen, kunnen bewoners tegen scherpe prijzen de eerste flinke stappen zetten om hun woning toekomstbestendig te maken.

Drechtse Stromen is een onafhankelijke bewonersorganisatie die bewoners wil ondersteunen bij het verduurzamen van hun woningen. Eind maart van dit jaar werd een goed bezochte informatieavond gehouden over de aanpak van de 750 Legowoningen. Daarna onderzochten een werkgroep van bewoners met Drechtse Stromen welke mogelijkheden het beste aansluiten bij dit type woningen voor vloer-, bodem- en dakisolatie en voor een andere belangrijke bron van tocht en energieverlies: de open trap.

Wat leveren de maatregelen op? Het wooncomfort verbetert; de maatregelen verdienen zich ruimschoots terug door sterke reductie van het gasverbruik; de verkoopprijs gaat omhoog; het energielabel stijgt B. ‘B’ is de nieuwe standaard waaraan alle woningen moeten gaan voldoen. Alle eigenaren van de Legowoningen worden de komende weken persoonlijk bezocht, waarna zij kunnen intekenen op een of meerdere van deze maatregelen.

Ook samen isoleren?
Bewoners in de Drechtsteden die ook met hun straat of buurt willen isoleren en daarbij hulp kunnen gebruiken, kunnen een beroep doen op de vrijwillige energieambassadeurs van Drechtse Stromen. Zij kunnen helpen een bewonersavond te beleggen en daarna de juiste maatregelen in kaart te brengen en te begeleiden bij het aanvragen van offertes.

Kijk voor meer informatie op www.drechtsestromen.net

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )